Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Poličnik

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
U novom proizvodnom pogonu otvara se 30 radnih mjesta
Strategije, planove, projekte i ciljeve stalno crtamo, zato Vas poštovana potpredsjednice i ministrice molimo za pomoć. Vitalni naši zahtjevi godinama čekaju, poput proširenja Poslovne zone Grabi za otvaranje novih radnih mjesta, Zone plina radi smanjenja troškova poslovanja, priča Davor Lončar, načelnik
Velimir BRKIĆ

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod križa u dvorištu crkve sv. Nikole, molitvom odrješenja župnika don Damira Juričina, otvaranjem područnog objekta Dječjeg vrtića Zvončić za 30 djece u prostoru bivše Hitne pomoći, te dodjelom godišnjih nagrada i svečanom sjednicom Općinskog vijeća pred oko 250 gostiju i uzvanika jučer je započelo obilježavanje Dana općine Poličnik i nebeskog zaštitnika Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja.

Dopredsjednica Vlade RH Martina Dalić, ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, na svečanoj sjednici potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za Centar novih tehnologija. Centar gradi Zadarska Županija, a Općina je besplatno dala teren.

Nastupili KUD Carza i klapa Koporan

Prethodno je potpisan Ugovor za Centar za razvoj, edukaciju i proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda.

- U Općini koja ima nezaposlenost od šest posto, što je rezultat rada općinskog čelništva, u cilju daljnjeg gospodarskog razvoja potpisani su ugovori vrijedni 64 milijuna kuna. Svaki projekt iz sredstava EU dobit će po 20 milijuna kuna, kazala je Dalić

U programu kojeg je vodila Vlatka Vučić-Marasović, a za zabavu bili zaduženi ovdašnji KUD Carza i klapa Koporan, nakon uvodnog slova Darija Buljata, predsjednika Vijeća, o proteklom radu i novim projektima je govorio Davor Lončar, načelnik.

- Život u našoj Općini ne stoji već ide uzlaznom putanjom. U vrtić će krenuti 132 djece, a u osnovnu školu 230 učenika, rekao je Lončar te je nastavio:

- Strategije, planove, projekte i ciljeve stalno crtamo, zato Vas poštovana potpredsjednice i ministrice molimo za pomoć. Vitalni naši zahtjevi godinama čekaju, poput proširenja Poslovne zone Grabi za otvaranje novih radnih mjesta, Zone plina radi smanjenja troškova poslovanja, stambene zone Poličnik-Suhovare za demografsku obnovu i ostanak mladih, govori Lončar koji je pritom naveo i rekonstrukciju državne ceste D-8 do autoceste A1, izgradnju Doma za stare za 60 korisnika i 25 novih zaposlenika, trafostanice 110 kV.

- Nakon strategije razvoja 2017.-2020., u tijeku je izmjena PPU-a i katastarska izmjera. Izgradili smo 2,5 kilometara javne rasvjete, 1,5 kilometara vodovodne mreže, asfaltirali 2,5 kilometra nerazvrstanih cesta, dva kilometra nogostupa i tri kilometra poljskih puteva, rekonstruirali 3,5 kilometra lokalnih cesta, postavili sedam autobusnih postaja, adaptirali seoske bunare, izgradili novu kotlovnicu i uredili školsko dvorište u matičnoj školi, sanirali fasadu škole u Ruplju, sagradili dva dječja igrališta i podigli spomen obilježje u Visočanima, nabraja prvi čovjek Općine..

Sufinanciraju udžbenike za učenike, studentima daju stipendije

U nabavci udžbenika sudjeluju sa 420.000 kuna, u prijevozu učenika sa 150.000 kuna, 60 studenata su stipendirali s 240.00 kuna, za 63 novorođena djeteta su izdvojili 135.000 kuna, za pomoć kućanstvima 250.000 kuna, 30 ukopa sufinancirali su sa po 1500 kuna, za kulturu i sport izdvojili 850.000 kuna.

- Za vrtiće u kojima radi 15 djelatnika smo izdvojili 1,8 milijun kuna ili u zadnjih 10 godina ukupno 15 milijuna kuna. Kroz vrtiće je prošlo oko 800 djeca, ponosno ističe Lončar.

U Zoni Murvica izgrađen je pogon tvrtke MB Frigo u vrijednosti od sedam milijuna kuna, gradi se multimedijalna dvorana, također u iznosu od sedam milijuna kuna. Lesnina se proširuje, a u Poslovno-obrtničkoj zoni Mazija raspisan je natječaj za prodaju zemljišta.

- Moram se pohvaliti, zajedno s flotom Kali najači smo na Jadranu i šire. Naime, u Poslovnoj zoni Grabi gradi se četvrta tvrtka za preradu ribe. Riječ je o tvrtki Tajer koja će investirati 15 milijuna kuna i zaposliti 30 novih djelatnika, naglasio je Lončar dodajući kako u zonama radi 1300 djelatnika.

Pred Poličnikom je izgradnja ceste Zona Grabi- novi ulaz u Gornji Poličnik, nogostup Mazije-Milini, rekonstrukcija zgrade NK Dragovoljac i Gradine, hidrostanica i drugo.

Obilježavanje Dana općine i nebeskog zaštitnika Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja danas započinje u 10.45 sati s procesijom sa svečevim kipom od crkve sv. Ivana, kod groblja u Poličniku, do crkve sv. Nikole u centru ovog mjesta. Svečane mise su u 11 i 18 sati.

Koncert Lidije Bačić na školskom igralištu započinje u 22 sata.

Impresivna sjednica

Na impresivnoj sjednici Vijeća u školskoj sportskoj dvorani pored ministrice Dalić i načelnika Lončara, saborskog zastupnika, nazočila je i saborska zastupnica Grozdana Perić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, čak deset saborskih zastupnika, šest državnih tajnika, dva pomoćnika ministra, Nataša Kulakoweski-Kramarić i Josip Bilaver, dva župana, Božidar Longin i Radimir Čačić, zadarski gradonačelnik Branko Dukić i drugi. Potom je za oko 250 osoba priređen reprezentativni domjenak uz glavno jelo, pečenu janjetinu s ražnja.

Nagrade Bukviću i Mišlovu

Općinske nagrade su uručene OPG-u Bukvić u vlasništvu Nikole Bukvića iz Dračevca Ninskog, čija je osnovna djelatnost proizvodnja i prodaje presadnica, te pogon za preradu ribe tvrtke Mišlov d.o.o.. obiteljske tvrtke za ulov i veleprodaju male plave ribe, srdele i inćuna.

Općinske zahvalnice uručene su odličnim učenicima u srednjoškolskom obrazovanju: Mariji Lučić i Luciji Žilić. Zahvalnice Općine Poličnik su dodijeljene i odličnim učenicima u osnovnoškolskom obrazovanju: Marti Samardžić, Anamariji Vranić, Ivani Barjašić, Luciji Deša, Leonardi Baljak, Duji Žiliću i Tei Bubić, dok je Nikolini Zekanović dodijeljena za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju u aranžiranju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno