Treninzima KK Zadar priključio se Preston Knowles

Slika korisnika valentinam
STIGAO I AMERIKANAC
Autor: 
Navijači Zadra na terenu od mene mogu očekivati mnogo energije, odličnu obranu i liderstvo - kazao je Preston Knowles
Arif SITNICA
POJAČANJE NA MJESTU BEKA ŠUTERA - Preston Knowles

Roster Košarkaškog kluba Zadra polako (ali sigurno se puni). Nekoliko dana nakon potpisa ugovora u Zadar je stiglo i prvo (možda ne i zadnje) američko pojačanje. Tako je Preston Knowles upravo odradio i prvi trening s novom momčadi. Radi se o beku šuteru, koji po potrebi može odigrati i "jedinicu". Inače, Knowles (187 cm) je košarkašku karijeru započeo na prestižnom američkom sveučilištu Louisville. U Europi je nastupao za ukrajinski klub Dnipro Azot, izraelski Ironi Nes Zona, talijansku Pistoia Basket, ciparski AEK Larnaca, a prošlu sezonu zaključio je u izraelskoj momčadi Maccabi Ashdod. A što zadarski navijači mogu očekivati od novog pojačanja?

- Mnogo energije, liderstvo na terenu i odličnu obranu - rekao je na početku svog "zadarskog" mandata Knowles. U dobroj je formi, kaže, ali trebat će ipak nekoliko dana da uhvati ritam.

- Trenirao sam ovo ljeto. Dobro sam se spremio, ali ipak će mi trebati nekih pet do sedam dana da uhvatim ostatak momčadi. Neće biti problema - kaže Amerikanac.

S Knowlesom je trener Zadra Aramis Naglić dobio željeno pojačanje na mjestu beka šutera i vjerojatno igrača koji će startati u petorci. Na "jedinici" strateg Zadra već ima Jakova Vladovića, Lovru Bašića i Tonija Jelenkovića, a vani će se američkom igraču priključiti Mislav Brzoja i mladi Luka Tomas. Jasno je da tu nedostaje još jedan igrač, potencijalni starter na mjestu krila. Tako da će sigurno Zadrani dovesti barem još jednog igrača. U reketu je Zadar pošteno put, s obzirom da "četvorku" zauzimaju Ive Ivanov i Domagoj Vuković, a peticu Kristijan Krajina i Filip Kraljević, s tim da se očekuje i potpis ugovora sa Šimom Špraljom. Pripreme su krenule, to ne izgleda loše, a uskoro ćemo vidjeti kakvu će momčad Naglić stvoriti od ovih igrača.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno