Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NAKON MJESEC DANA: Iz pritvora izlazi 16-godišnji počinitelj teške prometne u Starigradu

29.08.2018. 07:33
NAKON MJESEC DANA: Iz pritvora izlazi 16-godišnji počinitelj teške prometne u Starigradu


U nedjelju se navršava mjesec dana od teške prometne nesreće u Starigradu u kojoj je život izgubila 18-godišnja djevojka iz Našica. Nesreću je skrivio 16-godišnji mještanin Selina za kojega je utvrđeno da je očev motocikl vozio pijan i bez vozačke dozvole.
S obzirom da mu je određen jednomjesečni pritvor te da bi u nedjelju trebao biti pušten na slobodu, u Općinskom državnom odvjetništvu provjerili smo u kojoj je fazi ovaj slučaj.
– Otvorili smo pripremni postupak koji je tajan te o detaljima ne možemo govoriti s obzirom da je riječ o maloljetniku. Po okončanju istog, ovisno o rezultatima istražnog popstupka, donijet ćemo meritornu državnoodvjetničku odluku, kazao nam je općinski državni odvjetnik Ivica Škara.
Maloljetni vozač iz Starigrada nalazi se u istražnom zatvoru jer je nakon prometne nesreće 2. kolovoza prihvaćen prijedlog ODO-a u Zadru za određivanjem istražnog zatvora.
Podsjetimo, do nesreće je došlo kada je motocikl zadarskih registrarskih oznaka kojim je, pod utjecajem alkohola, upravljao 16-godišnjak iz Selina, naletio na četiri djevojke na magistrali koje su se vraćale iz noćnog izlaska. Jedna do njih stala je u pekarnice i to ju se spasilo, jedna je, nažalost, smrtno stradala, a druge dvije su lakše ozlijeđene.