NAKON MJESEC DANA: Iz pritvora izlazi 16-godišnji počinitelj teške prometne u Starigradu

Slika korisnika valentinam
U NESREĆI POGINULA 18-GODIŠNJAKINJA
Nesreću je skrivio 16-godišnji mještanin Selina za kojega je utvrđeno da je očev motocikl vozio pijan i bez vozačke dozvole
PIXELL
Ilustracija

U nedjelju se navršava mjesec dana od teške prometne nesreće u Starigradu u kojoj je život izgubila 18-godišnja djevojka iz Našica. Nesreću je skrivio 16-godišnji mještanin Selina za kojega je utvrđeno da je očev motocikl vozio pijan i bez vozačke dozvole.

S obzirom da mu je određen jednomjesečni pritvor te da bi u nedjelju trebao biti pušten na slobodu, u Općinskom državnom odvjetništvu provjerili smo u kojoj je fazi ovaj slučaj.

- Otvorili smo pripremni postupak koji je tajan te o detaljima ne možemo govoriti s obzirom da je riječ o maloljetniku. Po okončanju istog, ovisno o rezultatima istražnog popstupka, donijet ćemo meritornu državnoodvjetničku odluku, kazao nam je općinski državni odvjetnik Ivica Škara.

Maloljetni vozač iz Starigrada nalazi se u istražnom zatvoru jer je nakon prometne nesreće 2. kolovoza prihvaćen prijedlog ODO-a u Zadru za određivanjem istražnog zatvora.

Podsjetimo, do nesreće je došlo kada je motocikl zadarskih registrarskih oznaka kojim je, pod utjecajem alkohola, upravljao 16-godišnjak iz Selina, naletio na četiri djevojke na magistrali koje su se vraćale iz noćnog izlaska. Jedna do njih stala je u pekarnice i to ju se spasilo, jedna je, nažalost, smrtno stradala, a druge dvije su lakše ozlijeđene.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.7 (3 glasova)