Oporbeni vijećnici: Kapović je sumrak za Vir, a mrak za državu!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
NA KONFERENCIJI PROZVALI NAČELNIKA
Autor: 
Najveći problem Kapoviću predstavljaju investitori. Dok drugi načelnici daju zemljišta za jednu kunu kako bi privukli investitore, on čini sve i troši milijune kuna da ih spriječi. Na njegov mig se nezakonito sazivaju sjednice Općinskog vijeća, kaže Jadranka Okreša, vijećnica
Zvonko Kucelin
Igor Vučetić, Frane Vučetić i Jadranka Okreša

Radi se o možda najvećem korupcijskom skandalu u Hrvatskoj od njene samostalnosti. Po izjavi načelnika Kristijana Kapovića odgovorna osoba u Zadarskoj županiji zaradila je nevjerojatnih milijun eura na izdavanju građevinske dozvole privatnom investitoru koji na Viru želi graditi benzinsku postaju. To je osobno, u jednom intervjuu, nedavno izjavio Kapović pitajući se gdje su državno odvjetništvo i policija. On zna tko je ta osoba, a mi ga pozivamo da o tome obavijesti policiju i državno odvjetništvo jer je neprijavljivanje kaznenog djela također, kazneno djelo, rekao je Frane Vučetić potpredsjednik Udruge Vir bez podjela koji je jučer zajedno s kolegama, Jadrankom Okrešom i predsjednikom Udruge Igorom Vučetićem održao, kako su rekli, izvanrednu konferenciju za novinare.

Vučetić je na pressici i javno pozvao načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića da odgovori koje su to institucije Zadarske županije i represivnog aparata sudjelovale u organiziranom kriminalu građevinske mafije te izdavanju građevinske dozvole investitoru benzinske crpke i tko je to - imenom i prezimenom, primio mito.

Kapovića smatraju lokalnim - šerifom

- Donedavno se u medijima puno govorilo o lokalnim šerifima, a Kapović je najbolji primjer takvog šerifa. Sjetimo se terorističkog čina blokade Virskog mosta kada je Kristijan Kapović priveden tek nakon glasnog negodovanja blokiranih putnika na mostu. Da je 1991.g. blokirao most ili cestu, bio bi proglašen četnikom, neprijateljem hrvatske države i završio bi u zatvoru. Ovako, Kapović radi što ga je volja, a zanima nas što bi o njegovoj samovolji mogao reći jedan od posebnih savjetnika predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Teško je za povjerovati da će, nakon političkog mentora i posebnog izaslanika premjera RH, legalitet i podršku šerifu Kapoviću dati poseban savjetnik predsjednice Grabar Kitarović, rekao je Frane Vučetić, dok se Jadranka Okreša osvrnula na nezakonito funkcioniranje Općine Vir za što najodgovornijim smatraju načelnika Kapovića.

Oporba sjednice Vijeća smatra nezakonitima

- Kapović je sumrak za otok Vir, a mrak za državu. Najveći problem mu predstavljaju investitori. Dok drugi načelnici daju zemljišta za jednu kunu kako bi privukli investitore, on čini sve i troši milijune kuna da ih spriječi. Na njegov mig se nezakonito sazivaju sjednice Općinskog vijeća. Provodi se selekcija vijećnika u vezi dostave poziva i materijala. Bez razloga se zabranjuje ulazak slušateljima na sjednice, a to čini i vijećnicima uz pomoć represivnog aparata putem kojeg se kroz zaključana vrata općine komunicira s vijećnicima, naglasila je Okreša.

Dodala je još i kako se sjednice Vijeća vode nezakonito, a vijećnike se spriječava da govore i prekida ih se prije isteka vremena propisanog Poslovnikom. Na kraju su naglasili kako su o svemu obavijestili nadležne institucije kao što je Ministarstvo uprave, od kojeg traže da se sve odluke donesene na Vijeću proglase - ništetnim te su obavijestili i državno odvjetiništvo i Ministarstvo financija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)