Prodavači ogorčeni naplatom javnog WC-a: "Kao da na poslu plaćate korištenje zahoda!"

Slika korisnika valentinam
ŠTO KAD STISNE
Zaista nije u redu, da nam se naplaćuje pet kuna korištenje WC-a, složile su se prodavačice na tržnici s kojima smo popričali, dodavši kako su prije imale besplatan javni WC i kako je tako trebalo i ostati
Vedran SITNICA
Oni koji rade na tržnici smatraju kako nije korektno da i oni plaćaju korištenje javnog zahoda kad već plaćaju najam štanda

Od kad je Grad donio odluku da se kreće s naplatom korištenja javnih WC-a na tri lokacije na Poluotoku – kod Trga pet bunara, na pijaci i na rivi kod Morskih orgulja, prodavači na zadarskoj tržnici negoduju.

Stavljeni u isti koš s drugima

Naime, iako je uvođenje sustava naplate bilo nužno zbog povećanog korištenja od strane turista, čime se povećala i potreba održavanja, radnici na tržnici smatraju kako nije korektno da se i oni stavljaju u isti koš s obzirom da već plaćaju najam štanda i pijaca im je, zapravo, radno mjesto.

- To je kao da u tvrtki u kojoj radite morate svaki put dati pet kuna za korištenje WC-a. Zaista nije u redu, složile su se djelatnice nekolicine štandova s kojima smo popričali, dodavši kako su prije imale besplatan javni WC i kako je tako trebalo i ostati.

Jedini besplatan izbor koji imaju je WC u sklopu ribarnice, no u takvom je stanju da će radije platiti pet kuna javni WC, ili pak otići na kavu u neki od obližnjih kafića i koristiti njihov.

- WC u ribarnici je katastrofalnom stanju. Bila sam jednom i više nikad, kaže nam jedna od radnica dodavši kako bi ih svakako trebalo urediti jer su uvjeti u kojima im se ti WC-i nude na korištenje zaista sramotni.

- Grad Zadar je donio odluku da će Čistoća Zadar od 1. siječnja 2018. održavati urednost javnog WC-a na pijaci. Do tada je za njega bila nadležna Tržnica Zadar. Mi samo postupamo u skladu s tom odlukom, kazao je direktor Čistoće Dragan Maračić dodavši kako nema drugog komentara.

Što skorije naći rješenje

Iz Gradske Uprave odgovorili su nam kako će Tržnica morati što skorije pronaći rješenje na zadovoljstvo svih korisnika.

- Kako su javni WC-i i organizacija naplate korištenja pod upravljanjem Čistoće, vjerujemo da će Tržnica u dogovoru s njom pronaći rješenje na zadovoljstvo svih korisnika usluga kako posjetitelja tržnice tako i izlagatelja svojih proizvoda, odgovaraju iz Grada.

Je li rješenje dodatno uređenje WC-a u sklopu ribarnice kojim upravlja Tržnica, što zakupcima ne odgovara zbog dislociranog položaja, ili uključivanje usluge korištenja postojećeg WC-a u regulative Tržnice sa svojim korisnicima prostora, odluka je koju će sinergijom djelovanja donijeti uprave dviju gradskih tvrtki. Ono što Grad Zadar zasigurno interesira i na čemu ćemo ustrajati to je žurnost donošenja odluke i realizacija iste na zadovoljstvo svih krajnjih korisnika, stoji u odgovoru iz Gradske uprave.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2 (1 glasova)