Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vladimir Gašpar: “Sad kada sam na Europskom prvenstvu osvojio medalju mojoj sreći nema kraja!”

28.08.2018. 15:16
Vladimir Gašpar: “Sad kada sam na Europskom prvenstvu osvojio medalju mojoj sreći nema kraja!”


Hrvatska atletska reprezentacija vratila se u domovinu s Europskog paraatletskog prvenstva u Berlinu na kojem je osvojila čak osam medalja, pri čemu dva zlata.
Najsjajnija odličja osvojili su Zoran Talić u skoku u dalj s novim rekordom europskih prvenstava od 7.28 m i Matija Sloup u kugli s osobnim rekordom od 9.87m. Srebrne medalje osvojili su Deni Černi s osobnim rekordom u kugli (10.10 m) i Ivan Katanušić u disku sa svojim najboljim rezultatom sezone (54.92m), dok su bronce osvojili Miljenko Vučić u kugli (14,20), Petra Štruklec u kugli (4.83 m), Mikela Ristoski u skoku u dalj (5.52m) i Vladimir Gašpar u koplju sa osobnim rekordom (32.75m).
"Ponosan sam na rezultate koje su ostvarili naši atletičari u Berlinu. Nismo očekivali toliko medalja. U atletici je sve manje disciplina i konkurencija je sve jača tako da nas ove medalje, ali i svi ostali rezultati raduju," kazao je izbornik Damjan Sedić dodavši kako ga posebno raduje sjajna atmosfera u reprezentaciji.
Izbornik je naglasio kako iduće godine kreće borba za norme za paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a ključno natjecanje bit će SP u Dubaiju u studenom.
"Norme će biti poznate koncem ove godine. Na POI u Rio de Janeiru smo imali 11 atletičara i bilo bi sjajno kada bi ih toliko putovalo u Tokio," dodao je Sedić.
Prvu međunarodnu medalju osvojio je i Vladimir Gašpar u koplju sa osobnim rekordom od 32.75m.
"Ovo je moja prva, a nadam se ne i posljednja medalja. Moj san je bio nastupiti za Hrvatsku, a sada kada sam na Europskom prvenstvu osvojio medalju mojoj sreći nema kraja," naglasio je Gašpar čija je medalja i prvo međunarodno odličje za novoosnovani AKOSI Fortijus iz Zadra.  
Zadovoljstvo nije skrivao niti predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić.
"Oduševljen sam rezultatima naših atletičara, ali i njihovim ponašanjem i optimizmom kojim su zračili. Posebno me raduje što se pojavilo puno mladih atletičara koji pokazuju perspektivu," kazao je Kovačić.