Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ješe: Ako smo bili blizu protiv Lokomotive, zašto ne bi vjerovali u prolaz protiv BSK-a

28.08.2019. 08:04
Ješe: Ako smo bili blizu protiv Lokomotive, zašto ne bi vjerovali u prolaz protiv BSK-a


Primorac (B) danas u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa na svom travnjaku dočekuje momčad iz Bijelog Brda, ondašnji BSK. Početak dvoboja trećeligaša iz kraljevskog grada i drugoligaša iz Slavonije predviđen je za 16 sati. Momčad Juga Dominisa prošle je sezone zamalo napravila iznenađenje na svom igralištu Kazimir i Silvestar kada su nakon brojnih prilika minimalno poraženi od prvoligaša Lokomotive rezultatom 0:1. U Primorcu vjeruju da protiv BSK-a imaju šansi za prolaz pogotovo kada se zna da je riječ o samo jednoj utakmici. Uostalom u 90 minuta sve je moguće, a ako Biograjci pokažu sve što znaju i umiju ne bi se začudili da osiguraju prolaz među 32 hrvatske momčadi koje će se nadmetati u ovom prestižnom natjecanju.
– Ne vidim razlog zašto ne bi bili optimisti uoči ovog dvoboja s BSK-om – kazivao je jučer kapetan momčadi Primorca Vedran Ješe.
– U niti jednu utakmicu ne ulazim s pomisli da ću izgubiti. Ako smo se prošle sezone onako mogli suprotstaviti Lokomotivi, zašto ove ne bi imali šansi protiv drugoligaša iz Bijelog Brda. Stvarno nam je malo nedostajalo protiv Lokomotive da napravimo prvoklasno iznenađenje. Činjenica je da su oni drugoligaši, a mi trećeligaši, ali smatram da neka prevelika razlika u kvaliteti ne postoji. Ako budemo pravi i svaki od nas da maksimum na travnjaku, mislim da možemo preskočiti BSK i nastaviti natjecanje u Kupu. Ješe smatra da će ova utakmica dobro poslužiti uoči subote kada Primorac na otvaranju trećeligaške sezone gostuje u Pločama.
– Smatram da će nam ova utakmica protiv BSK-a jako dobro doći kako bi vidjeli gdje se trenutačno nalazimo. Naravno, uz ambiciju prolaska u idući krug natjecanja. Činjenica je da su nam u odnosu na prošlu sezonu otišla šestorica standardih prvotimaca, a zamijenili su ih mladi, još uvijek nedokazani igrači. Naravno, cilj nam je uvijek biti u gorjem dijelu ljestvice Treće HNL jug, ali ambicije ipak nisu iste kao prošle sezone kada smo se borili za prvo mjesto. Treba ići utakmicu po utakmicu, kolo po kolo, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Pred nama je pretkolo Kupa i dvoboj s BSK-om koji želimo riješiti u našu korist. Uz svesrdnu podršku naših navijača, smatram da smo to u stanju i učiniti – kazao je na kraju jučerašnje najave Vedran Ješe.
 


Parovi pretkola


Primorac (B) – BSK, Mladost KP – Sloga NG, Nehaj – Karlovac 1919, Dinamo P. – Kurilovec, Suhopolje – Oriolik 2:6, Slavonac K. – Buje, Gorica – Zagorec, Bednja – Vuteks Sloga, Bjelovar – Opatija, Maksimir – Varaždin, Zagora Papuk, Belišće – Jadrag LP, Borac – Jadran Poreč, Nedelišće – Slavonija, Hrvace – SegestaMladost – Međimurje.