Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

OPASNA CESTA Nogostup će se graditi »u paketu« s kanalizacijom

28.08.2019. 11:04
OPASNA CESTA Nogostup će se graditi »u paketu« s kanalizacijom


Ovih dana na adresu Zadarskog lista došao je e-mail zabrinute građanke koja se pita zašto u Ulici Danijela Farlattija na Sinjoretovu nema izgrađenog nogostupa.
– U ovoj ulici živi jako mnogo djece, kao i u cijelom kvartu. Ulicom u poslijepodnevnim i večernjim satima neodgovorni vozači divljaju u automobilima, a nije postavljen niti jedan ležeći policajac. Osim toga i javna rasvjeta je slaba i bojimo se da će se nešto promijeniti tek kad se nešto loše dogodi, govori nam zabrinuta sugrađanka koja je zbog eventualnih neugodnosti odlučila ostati anonimna.
Dodala je kako ulicom svakodnevno prolazi jako velik broj djece koja idu u školu te koja su, šećući uz rub ceste bez nogostupa, u opasnosti. Ovo je posebno jasno tijekom zimskih mjeseci, kada su dani kraći te se djeca iz škole vraćaju po mraku, a na ulici nema, kako je rekla, dovoljno javne rasvjete.
Slijedom njenih informacija odlučili smo provjeriti o čemu se radi te smo nazvali Peru Kalfića, predsjednika MO Gaženica, u sklopu kojeg je i Sinjoretovo.
– U našem četverogodišnjem planu uređenja je i rekonstrukcija te ulice. Pretpostavljamo kako će se prometnice urediti tijekom radova na kanalizacijskom sustavu. U sklopu tih radova trebali bi se izgraditi i nogostupi, rekao nam je Kalfić. Dodao je kako je velik broj kuća građen bez plana te su zato ulice uske.
– Imamo problem s neplanskom izgradnjom u kvartu zbog čega velik broj prometnica ne udovoljava potrebnoj širini za izgradnju nogostupa s obje strane ulice te treba vidjeti na koji će se način ovo riješiti najefikasnije, rekao je Kalfić istaknuvši kako imaju veliku podršku Grada.
Kao velik problem istaknuo je i činjenicu kako tom ulicom voze i veliki kamioni koji prevoze materijal iz obližnje betonare te je i to još jedan problem kojega trebaju riješiti.
Na pitanje jesu li pokrenuli inicijativu za postavljanje ležećih policajaca koji bi usporili promet te zaustavili neodgovorne vozače koji voze prebrzo, rekao j kako će pokrenuti tu inicijativu. Osim toga, osvrnuo se i na nedovoljno efikasnu rasvjetu te je rekao kako će se uskoro i to poboljšati.