Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Škola dobiva nove prozore i vrata, toplinsku izolaciju, led rasvjetu

28.08.2019. 11:08


Iako su učenici još na praznicima, u zadarskoj Gimnaziji Vladimira Nazora radi se punom parom. U punom su jeku, naime, radovi na obnavljanju ove škole, najstarije strednjoškolske obrazovne ustanove u Zadarskoj županiji, osnovane još daleke 1804. godine.
Opsežni radovi, kako nam je kazao ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora Zadar Rade Šimičević, jedni su od najvećih do sada u ovoj školi i njima će se boravak učenika, kao i nastavnika i ostalih djelatnika škole učiniti još ugodnijim.
– Radovi na uređenju škole obuhvaćaju zamjenu svih prozora i vrata, postavljanje toplinske izolacije na vanjskim zidovima, kao i postavljanje led rasvjete, kaže ravnatelj Rade Šimičević i ističe da su sredstva za obnovu škole osigurana iz europskih fondova i dijelom od osnivača škole Zadarske županije, te kako će ovime gimnazijski prostori dobiti novo, ljepše ruho, ali i toplije učionice zimi.
Radovi, koji se odvijaju kroz srpanj i kolovoz, trebali bi, doznajemo još, završiti do početka nove školske godine, 9. rujna, no ukoliko ne bi bili gotovi do tog vremena, ravnatelj Šimičević kaže kako će se u tom slučaju pribjeći nekoj kratkotrajnoj alternativi sa zamjenskim školskim prostorom.