SUKOŠANSKO MORE Na plivačkom spektaklu sudjelovalo 43 odraslih i 18 djece

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
9. amaterski plivački maraton za Kup Dalmacije
Pokrovitelji i organizatori plivačkog maratona su Općina Sukošan i Turistička zajednica uz stručnu pomoć KPD Donat iz Zadra te brojnih sukošanskih volontera i entuzijasta. Po zvizdanu je program vodio nenadmašni Robert Zorić, a zabavljao sastav Balboa
Boris KAČAN
Start utrke djece do 12 godina

U dobroj i veseloj atmosferi i nadasve lijepom vremenu održan je 9. Plivački maraton Sukošan 2019. koji se od ove godine boduje za Kup Dalmacije.
Uz stručnu pomoć KPD Donat iz Zadra pokrovitelji i organizatori plivačkog maratonu su Općina Sukošan i Turistička zajednica koji su nastavili realizirati projekt sukošanskog sportskog rekreativca Emila Sudinje, inicijatora i glavnog organizatora prva tri plivačka maratona.
- Za Kup Dalmacije na dionici od 4.000 metara natjecalo se 43 plivača, 35 muškaraca i osam žena, među njima i odvažna profesorica Helena Pavić pok. Dinka Zlatka. Na kraćoj dionici natjecalo se i 18 djece do 12 godina, kazala je Mirjana Veleslavić Nadinić, turistička animatorica i organizatorica.

Sukošanski šampioni, Leonardo Veleslavić i Helena Pavić

Šampion 9. Plivačkog maratona Sukošan 2019. je Dražen Adžić (KDP Donat) koji je 4.000 kilometara otplivao za 53:05. Drugoplasirani je Jakov Aralica (HAAKDP Mladost), trećeplasirani Marko Denković Kraljev. Najbrži Sukošanci na 4.000 metara su bili Leonardo Veleslavić, Dino Pavić, Vlado Ročak i Mate Kutleša.
Kod žena rezultatom od 55:59 šampionka je Dina Volarević (KDP Donat). Druga i treća su Marija Kuman (PK Jadera i Tea Ikić (KDP Donat).
Maraton se u dužini od 4.200 metara plivalo uz obalu od Glave porta na sukošanskoj rivi u uvali Zlatna luka, potom pokraj Plitkače i Uvale ljubavi, uz Dječji raj, Barbir i Soline, sve do cilja u uvali između atraktivne Tustice i luksuzne Tratice u zaseoku Makarska.

Dječji šampioni, Antonio Kocijan i Greta Buchtova

U kategoriji dječaka i djevojčica do 12 godina na kraćoj dionici plivalo ih je 18. Kod dječaka najbrži su bili Antonio Kocijan, Lovre Bičić i Marijo Puljiz, a kod djevojčica Greta Buchtova, Leonarda Horvat i Dunja Kersen.
- Zaista smo ponosni na cijelu manifestaciju. Sve nam se lijepo posložilo, a posebno nas je poslužio vrijeme. Velika hvala svima koji su pomogli da sve bude na nivou. Najprije svim plivačima kojih je bilo svih dobnih skupina, posebno KDP Donat, hvala i domaćim plivačima koji su nas i ove godine podržali, hvala Boži Bičiću i Filipu Ćurkoviću koji su odradili plivanje sa najmlađima, zahvalila se Mirjana.

La Bocca, Makarunci i Dražen Rožman

- Velika hvala i Vencu Paviću, medicinskom bratu, koji na svu sreću nije imao posla, Marku Paviću Krasonji, Juri Radovčiću i Mići Grginoviću na pratnji s brodovima, fotografu Borisu Kačanu i glazbenom sastavu Balboa.
- Dakako, velika hvala i Robertu Zoriću na profesionalnom vođenju programu, komunalcima, vatrogascima, Aqua parku Mareta i Tomislavu Šutalu. I još jedno zaista veliko hvala La Bocci i ekipi Makarunaca na čelu s Draženom Rožmanom koji su opet nadmašili sebe na roštilju, zahvaljivala se Mirjana volonterima, entuzijastima i neophodnim profesionalcima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)