Bujas Vladi: Smanjite, dovraga, te poreze! Bez poduzetnika se ovaj put nećemo moći izvući

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
PAD BDP-A
Autor: 
Prva ključna je porezna reforma - smanjite, dovraga, te poreze! Na taj ćete način sebi u budućnosti indirektno dignuti proračun, poručio je Hrvoje Bujas
Vedran SITNICA
Hrvoje Bujas

Državni zavod za statistiku danas je objavio procjenu da je BDP u drugom tromjesječju pao 15,1 posto na godišnjoj razini. To je prvi pad hrvatskog BDP-a od polovice 2014. godine i ujedno najveći otkad se uopće vode mjerenja.

Hrvoje Bujas iz Glasa Poduzetnika na RTL-u je iznio što se treba napraviti kako bi se ovo stanje popravilo.

”Jasno je da Hrvatska pod hitno mora provesti ključne reforme, mora imati hrabre lidere koji će se pokazati sad. Sad je ono vrijeme kada kažemo da se na muci poznaju junaci pa dajte, gospodo, imate mandat, iskoristite ga, uhvatite se u koštac s reformama.

Prva ključna je porezna reforma – smanjite, dovraga, te poreze! Na taj ćete način sebi u budućnosti indirektno dignuti proračun”, kazao je Bujas.

Više rada, više pravde

Napomenuo je da se već sada događaju određene promjene, ali kozmetičke.

”Ako ne napravite cjelokupni paket, dakle – s jedne strane smanjivanje PDV-a, poreza na dohodak, kojekakvih doprinosa i tako dalje, s druge strane morate isto tako imati jaku reformu pravosuđa.

Ono praktički ne funkcionira, a to nije bitno samo zbog brzine naplate, nego pravde u društvu, a to je jedan od naša četiri postulata: više rada, više pravde, manji porezi i digitalizacija”, dodaje Bujas.

Iznio je i treću ključni, po njemu izimno bitnu stvar.

”Treća ključna iznimno bitna stvar u ovom trenutku je optimizirana i efikasnija javna i lokalna samouprava. Što se čeka? 550 gradova i općina – zar nam doista toliko treba? Nas ima manje od četiri milijuna”, poručio je Bujas.

Savjet za gospodarstvo

Smatra da bi po uzoru na znanstveni savjet za koronu trebao postojati i savjet koji bi vladi pomagao oko gospodarstva.

”Predlagali smo to, u tom gospodarskom stožeru trebali bi biti doista poduzetnici. Udruga Glas poduzetnika je predložila i određene ljude, kvalitetne ekonomiste svjetskoga glasa. Što se s time čeka?

Ne možete imati radnu skupinu u kojoj nema poduzetnika. Ovaj puta bez poduzetnika, gospodo, nećete se izvući iz krize! Jer bez stvaranja novih vrijednosti toga neće biti i povratka ljudi sa Zavoda za zapošljavanje koji će doći u dogledno vrijeme jer nas čeka doista teška jesen, teška zima, a treba dočekati sljedeću sezonu.

Ovoga puta bez poduzetnika nema naprijed, uključite nas”, poručio je Bujas na RTL-u.

Upozorio je da bi situacija sada bila i gora da vlada ranije nije prihvatila neke njihove prijedloge: ”Udruga Glas poduzetnika od početka ima jasne konkretne zdravorazumske prijedloge, poslušajte nas!”

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)