Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Novinarke Zadarskog lista spasile ranjenog galeba

28.08.2020. 11:51


Novinarke i fotoreporter Zadarskog lista jučer su imali priliku sudjelovati u neobičnoj akciji – spašavanju ozlijeđenog galeba. Naime, mladom galebu se, prema svemu sudeći, ribarska udica rapala zabila u krilo te mu se i dio najlona omotao oko krila zbog čega nije mogao poletjeti.
Sve ovo odigralo se u dvorištu iza redakcije zadarske dnevne novine čiji su zaposlenici spremno priskočili u pomoć. Prvo su nazvali komunalce Grada Zadra, koji su se vrlo rado odazvali akciji spašavanja galeba. Potom su javili veterinaru Marinu Mirčeti u Veterinarsku ambulantu Puntamika da za njega imaju novog pacijenta. On je, kao i uvijek, bio spreman pomoći, kao što je i do sada pomagao brojnim divljim životinjama.
​Preostalo je samo osigurati da ranjeni galeb ne ode na obližnju cestu za što su se pobrinule novinarke koje su osigurale put prema cesti dok je jedna kolegica pripremila kartonsku kutiju i pažljivo uhvatila galeba.
​Galeb je tako čekao na komunalne redare spremljen u kutiju te su ga oni odvezli u Veterinarsku stanicu Puntamika gdje mu je pružena pomoć. Iz veterinarske ambulante smo saznali kako mu je brzom intervencijom pružena pomoć te su mu uklonili udicu koja nije bila duboko zabodena nakon čega je, tijekom poslijepodneva, pušten na slobodu. Poleti, galebe, poleti…