Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Otkazan Memorijalni turnir Tomislav Knežević

28.08.2020. 08:50


Danas i sutra trebao se u dvorani Jazine održavati 16. u nizu »Memorijalni turnir Tomislav Knežević«, po prvi put u seniorskom izdanju s četiri dalmatinska HT Premijer ligaša: Zadrom, Sonik-Puntamikom, Šibenkom i Splitom, ali kao i mnogim drugim priredbama u posljednje vrijeme preprekom se pokazao nesretni koronavirus. Za organizatore turnira, Košarkaški savez Zadarske županije i KK Zadar, nije bilo dvojbe nakon nepovoljnog raspleta prekjučerašnjeg dana kada su poslije utvrđivanja novog zaraženog u redovima Zadra doznali da je puno gora situacija na splitskim Gripama gdje je još četvoro članova žutog tima saznalo je da su pozitivni na testu za COVID-19. Ta vijest je bila točka na i pri donošenju odluke o otkazivanju turnira što je i potvrdio u ime organizatora KSZŽ-a Zoran Veselinović Vespa.


Korona na Gripama
– Nažalost situacija nam diktira da ne možemo organizirati turnir. Odluka je donesena nakon dogovora s obitelji pokojnog Tomislava i s klubovima. Prekjučer ujutro je sve još uvijek išlo po planu, no već navečer iz Košarkaškog kluba Split su javili da imaju ponovno zdravstvenih problema tj. da su im nova četiri igrača pozitivni na koronavirus. Željeli smo naravno organizirati turnir na najbolji mogući način, da ima glavu i rep, jer nije dostojno imena našeg pokojnog Tomislava Kneževića da se turnir održi bilo kako. Nadamo se da će seniorski »Memorijalni turnir Tomislav Knežević« u budućnosti postati tradicionalan i da ćemo ga od sljedeće godine organizirati na primjeren način – kazao je Veselinović dok je u stožeru kluba s Višnjika bez obzira na novi otkaz pripremnih utakmica zavladao optimizam jer se gro momčadi pod vodstvom Veljka Mršića vratio svakodnevnim obavezama u Krešinoj dvorani.


Zadrani prema Poreču
– Situacija je takva da imamo dva zaražena igrača. Dobra je vijest da je nakon testiranja ostalih članova tima, od nekih 15 do 16 ljudi samo jedan test bio pozitivan. Ali, što je tu je. Pozitivno je da nastavljamo s treninzima, dečki su dosad dobro radili i tako ćemo nastaviti dalje. Za sada nam je otpao pripremni turnir kojeg smo trebali igrati od večeras u Jazinama. Pokušat ćemo za ovaj vikend organizirati barem jednu utakmicu. Nastavljamo po zacrtanom planu koliko se u ovakvoj situciji uopće i može.
Pripreme unatoč svim nedaćama moraju ići dalje. U nedjelju je planiran odlazak Zadra u Poreč gdje je želja odmjeriti snage protiv Cedevite Olimpije.
– U Poreč se ide. Što će se raditi? Trenirat ćemo kao što smo planirali, a želja nam je odigrati bar jednu utakmicu. Vidjet ćemo, ukoliko Cedevita Olimpija bude mogla izaći iz Slovenije i vratiti se natrag unutar 24 sata bez testiranja onda ćemo igrati s njima. Ako ne mogu oni onda ćemo tražiti neku alternativu – kazao je za kraj Mršić.
 




Mršić: Trebamo biti odgovorni


Strateg Zadra osvrnuo se na lošu epidemiološku situaciju u hrvatskim klubovima. Najveći broj zaraženih trenutačno je u Ciboni, čak 11 igrača i tri člana stručnog stožera, pola momčadi Splita je izvan pogona dok se i na Višnjiku zasad broje dvojica pozitivnih.
– Vidimo što se događa u ostalim klubovima i zato trebamo biti odgovorni. Svaki od nas posebno mora odgovarati za sebe jer brigom za sebe se i brine za cijelu momčad. Oni koji budu odgovorniji kroz sezonu će sukladno tome i proći bolje – kazao je Mršić