Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Terkeš: Lijepo bi bilo novu sezonu otvoriti pobjedom

28.08.2021. 10:21


Pred nama je nova sezona u Trećoj HNL jug,a priliku da ponovno u njoj zaigra ima momčad sa Stanova. Istini za volju pod novim imenom, tj. prefiksom HNK Zadar. Momčad iz Krševanovog grada danas će s početkom u 17 sati na Stanovima ugostiti momčad iz Baške Vode, Uraniju. Nadaju se na Stanovima da će novu sezonu otvoriti pobjedom koja bi im zasigurno dala dodatni »vjetar u leđa« za nastavak natjecanja. Pred sezonu u kojoj će super teško kroz kvalifikacije biti doći do Druge HNL, u kojoj će se klubovi boriti za prva dva ili tri mjesta koja im omogućuju ostanak, ali u jedinstvenoj Trećoj HNL, puno je nepoznanica. Zato treba ići korak po kora čega su svjesni u svlačionici Zadra. Kostur momčadi iz prošle sezone ostao je na okupu, stiglo je i nekoliko pojačanja, ali za neke ozbiljnije najave ili komentare trebat će ipak pričekati nekoliko kola. Želimir Terkeš, trener momčadi sa Stanova svjestan je da se od velikih najava ne živi, spušta loptu na zemlju i s dozom opreza najavljuje predstojeću sezonu.


Želja za pobjeđivanjem
– Svakom treneru treba još malo vremena za pripreme. Generalno, to je najmirniji period za trenere i igrače. nema pritiska kojeg ima tijekom sezone. Ali je i vrlo važan period u kojem se stvaraju pretpostavke za sve dobro ili loše što će se događati tijekom sezone – kazivao je jučer Želimir Terkeš, trener Zadra.
Jeste li zadovoljni odrađenim pripremama i oglednim utakmicama.
– Imali smo u planu još jednu utakmicu s Vodicama, ali u ranijem periodu, a za generalku smo željeli još jačeg suparnika. Međutim, drugoligaši su ranije počeli prvenstvo i to je bilo nemoguće izvesti. Zadovoljan sam pripremama koje su tekle dobro, bilo je naporno, ali nije bilo težih ozljeda. Zadovoljan sam radom i zalaganjem igrača i smatram da su pripreme bile uspješne.
U pripremnim utakmicama odigrali ste tri utakmice i zabilježili po jednu pobjedu, remi i poraz. Kako ste zadovoljni učinkom igrača u tim dvobojima?
– Sa zadnjom utakmicom protiv Vodica sam najzadovoljniji. S Primorcem smo remizirali, a od Splita izgubili. Rezultat nije primaran u ovom pripremnom razdoblju, ali nije zgorega pobjeđivati. Kroz pobjede momčad se diže, stječe samopouzdanje i drugačije trenira. Nakon poraza dijametralno je suprotna situacija. Ali i iz poraza se da puno naučiti i popraviti, zato nama trenerima dobro posluže.


Pojačanja
Zadar se definitivno pojačao u prijelaznom razdoblju. Znači li to da će se pokušati napasti Druga HNL ili?
– Smatram da moramo ići korak po korak. Doveli smo u ovom prijelaznom razdoblju kvalitetne igrač i samim time povećavaju se i ambicije. Definitivno smo se pojačali, ali to je tek 50 posto u odnosu na plan koji je imao moj stručni stožer. U odnosu na prošlu sezonu igrat ćemo u rangu koji je kvalitetniji i zahtjevniji. Ne želim bježati od ambicija, dapače, ambicija je za mene kao trenera, a tako treba biti i igračima, dodatni poticaj i motiv. S obzirom da će jedna momčad ići u dodatne kvalifikacije za popunu Druge HNL, a dvije ili tri momčadi iz sadašnje Treće HNL osigurati plasman u jedinstvenu treću ligu kao primarni cilj postavio sam plasman u tu jedinstvenu Treću HNL. Ali, ako nam se ukaže prilika, zašto ne bi pokušali dohvatiti Drugu HNL. Međutim, kao što sam rekao na početku, idemo korak po korak. Nije loše postavljati visoke ciljeve, ali isto tako treba biti realan.
Na otvaranju nove sezone Zadrani na Stanovima dočekuju momčad iz Baške Vode, Uraniju.
– Koliko sam mogao doznati, Urania je izmjenila gotovo cijelu momčad. Imaju dosta mladih igrača, ali su doveli i nekoliko stranaca. Definitivno je riječ o poletnoj i radnoj momčadi. Kao i uvijek mi smo domaćini i razvoj događanja uvelike će ovisiti o našoj prezentaciji. Očekujem od svojih igrača da podignu agresivnost, da budu motivirani jednako ili više nego kroz pripremno razdoblje i da na travnjaku rade ono što im je stavljeno u zadatak. Naravno da bi bilo lijepo startati pobjedom, ali nogomet je nepredvidiva igra. Vjerujem svojim igračima i nadam se da ćemo ostvariti zacrtani cilj u ovoj utakmici – kazao je na kraju razgovora Želimir Terkeš.




Zadar
Sastav: Jakov Pinčić, Anđelo Subašić, Max Matulić (vratari), Jure Jerbić (kapetan), Jurica Buljat, David Iličić, Mateo Pranić, Josip Iveljić, Dino Kulaš, Gabrijel Rokov, Karlo Kurtin, Jakov Šarić, Toni Bugarija, Boris Labus, Igor Banović, Luka Begonja, Luka Zdrilić, Vlatko Blažević, Josip Majić, Ante Vukadinović, Ante Toni Bačkov, Roko Delija, Richard Djeveljekaj, Zvonimir Glavan, Jakov Protić.
Stručni stožer: Želimir Terkeš (trener), Dragan Blatnjak (pomoćni trener), Krešimir Jaklin (trener vratara), Josip Bilaver (team menadžer), Đuro Gašparić (tehniko), Duje Grčić (liječnik), Frane Vučković (fizioterapeut).
Došli: Iličić (Split), Bačkov (Spartak, Varna,) Pranić (Primorac B.), Kurtin (Kustošija), Majić (Lokomotiva), Rokov (Rudeš), Glavan (Sabunjar), Matulić (Inter Z.), Protić (BŠK Zmaj).
Otišli: Luka Erstić, Ivan Anton Vasilj, David Katuša.