Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Loše, lošije, s Rijekom najlošije

Autor: Drago Bajković

27.09.2008. 22:00
Loše, lošije, s Rijekom najlošije

Foto: Vedran SITNICA



Katastrofa na Stanovima, Rijeka je do nogu potukla nikada lošije Zadrane i nakon ovoga visokog poraza ne nazire se kraj rezultatske krize momčadi sa Stanova. Ovaj visoki poraz rezultirao je neopozivom ostavkom trenera Dalibora Zebića na konferenciji za novinare nakon utakmice.
Bez napadača
Zadar je u utakmicu krenuo bez pravog napadača, točnije s dva zadnja vezna (Milin i Ljubičić) te s tri vezna igrača koja su igrala prema naprijed (Surać, Tomasov i Župan). Bila je to varijanta kojom je želio iznenaditi Riječane, ali kronologija ovoga susreta pokazat će da ta zamka nije uspjela, već se Zadar sam uhvatio u nju.
Prvu opasnu prigodu stvorili su Riječani već u 3. minuti, Matko se našao u izglednoj situaciji, ali Bilaver je u obrani svog gola izašao kao pobjednik. U 11. minuti prvi pravi udarac Zadrana, Surać je opalio s 12 metara, Radman je na mjestu. U 14. minuti tukao je iz slobodnog udarca s dvadesetak metara Tomasov, Radman ponovno siguran. Igrala se 18. minuta kada je ponovno Tomasov pokušao iz slobodnjaka, ovoga puta s 18 metara, lopta odlazi iznad gostujućih vrata. U 21. minuti Zadar ima najbolju prigodu do tada na utakmici. Surać je nenadano visokom loptom uposlio Ljubičića koji se pridodao napadu i izašao sam ispred Radmana, ali lopta je nezgodno poskočila i još jedna prigoda Zadra otišla je unepovrat. U 32. minuti bilježimo i pokušaj Ljubičića s 20 metara, lopta je jedva došla do Radmana. Rijeka je u 38. minuti praktički iz prvog napada stigla u vodstvo. Anas Sharbini je odlično na lijevom boku uposlio Bodrušića, ovaj centrira i pored ukopane obrane Zadra pogađa glavu Matka koji zakucava loptu u mrežu nemoćnog Ježine. Ponovno je Zadrova obrana po tko zna koji put u ovome prvenstvu izigrana i Matku nije bilo teško Riječane dovesti u vodstvo – 0:1.
U 42. minuti Rijeka je bila u stopostotnoj prigodi. Gosti su odigrali brzu kontru, ponovno je s lijeve strane odlično centrirao Sharbini, a Ježina je skokom u noge uspio spriječiti Matka da i drugi put zatrese njegovu mrežu. Mogao je Zadar smanjiti u 44. minuti, Surać je kratkom loptom u šesnaestercu uposlio Bilavera koji iskosa tuče ravno u Radmana. Na travnjaku sijeva sa svih strana, u izglednoj situaciji je Ljubičić na 18 metara, tuče iznad vrata gostiju. S minimalnim vodstvom gostiju otišlo se na odmor.
Ubojite kontre Riječana
Drugo poluvrijeme ponovno je stopostotnom prilikom otvorila Rijeka. Šiklić i Bilaver su petljali na desnom boku, lopte se dokopao Matko i odlično centrirao u šesnaesterac Zadra gdje Ahmad Sharbini tuče iz prve. Zebić pokušava nešto promijeniti, na teren šalje Mitrovića. Lopta odlazi malo pored vratnice u gol-aut. U 55. minuti netom što je ušao u igru Mitrović se našao u stopostotnoj prigodi, okomitu loptu u šesnaesterac gostiju gurnuo je Tomasov, a Mitrović izlazi sam ispred Radmana, ali gađa pored vratnice riječkog gola. Zadar kreće na sve ili ništa, najprije tuče Župan, pa minutu kasnije Bilaver, oba puta lopta ne ulazi u gostujuću mrežu. U 63. minuti ispala je cjelokupna obrana Zadra, od centra se lopte dočepao Ahmad Sharbini i istrčao sve do pred Ježinu, koji skokom u noge otklanja ovu veliku opasnost. U 67. minuti Rijeka postiže i drugi zgoditak i rješava pitanje pobjednika. Tapalović u šesnaestercu petom ostavlja loptu Anasu Sharbiniju koji uz veliku pomoć Ježine postiže zgoditak – 0:2. U 73. minuti udarac je okušao Batkoski, međutim, Radman je odlično ukrotio i ovaj pokušaj. U 77. minuti Anas Sharbini se sjurio sam prema Ježini, ali je u izglednoj situaciji Ježina izašao kao pobjednik. U 80. minuti Anas Sharbini postigao je i drugi zgoditak na utakmici. Ponovno je Rijeka izigrala cjelokupnu obranu Zadra, Anas Sharbini izašao je sam ispred Ježine, najprije ga fintom povaljao pa loptu plasirao u mrežu nemoćnog Zadrovog vratara 0:3. Sramota, dodatni komentar jednostavno nije potreban.
ZADAR  -RIJEKA 0:3
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja. Sudac: Danijel Trampus (Osijek) 6. Pomoćnici: Hrvoje Menđušić (Vinkovci) i Vlatko Lončar (Osijek). Strijelci: 0:1 Matko (38′), 0:2 An. Sharbini (67′), 0:3 An. Sharbini (80′). Žuti kartoni: Milin, Ljubičić (Zadar), Pamić, Turkalj (Rijeka). Crveni: –
ZADAR: Ježina 5, Batkoski 5, Puljić 5, Šiklić 5, Pletikosić 5, Ljubičić 5, Milin 5 (od 54. Mitrović 5), Surać 5, Bilaver 5 (od 69. Terkeš -), Tomasov 5, Župan 5 (od 75. Rašo -)
RIJEKA: Radman 6,5, Čagalj 6,5, Bodrušić 6,5, Novaković 6,5, Ah. Sharbini 6,5, An. Sharbini 7,5, Štrok 6,5 (od 66. Tapalović 6,5), Budicin 6,5, Pamić 6,5, Turkalj 6,5, Matko 7