Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Novi poraz Zadra, neopozivi otkaz Zebića

Autor: Roman Morović

27.09.2008. 22:00
Novi poraz Zadra, neopozivi otkaz Zebića

Foto: Vedran SITNICA



Šesti uzastopni poraz i najteži ove sezone na Stanovima razlog je zbog kojega je trener Zadra Dalibor Zebić odlučio dati ostavku i povući se s klupe Zadra nakon dvije i pol godine.
– Jedino što u ovom trenutku mogu napraviti da pomognem svom klubu u ovako teškoj situaciji je da dam ostavku – rekao je Zebić na press konferenciji neposredno nakon utakmice i dodao kako je njegova odluka konačna.
– Nadam se da će novi trener napraviti onaj pozitivni šok i da će stvari što prije krenuti nabolje. Bez obzira s kim igramo mi imamo kvalitetu da osvajamo bodove, a naročito kod kuće. Kako bi smou tome uspjeli moramo se prije svega boriti protiv sebe. Mislim da je moja ostavka u ovom trenutku jedino što mogu napraviti – obrazložio je svoju odluku sad već bivši zadarski strateg, te pritom zahvalio novinarima na odličnoj suradnji proteklih godina.
– Zahvalio bih se svima na fer i korektnoj suradnji. Radili smo dvije i pol godine na obostrano zadovoljstvo. Nema nikakve gorčine već samo veliki žal za ovom situacijom u kojoj se Zadar sada nalazi. Nadam se da će se što prije izvući iz ove teške situacije.
O samoj utakmici nije se imalo što puno reći. Zadar je odigrao katastrofalno, kako u obrani tako i prema naprijed. Da su bili samo malo prisebniji riječani su se mogli kući vratiti i sa pet-šest golova više na svom kontu, dok su sve akcije Zadrana završavale ili u rukama Radmana ili visoko preko tribina Stanova.
– Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu i nadali smo se da bi baš ona mogla biti jedna prekretnica u našem prvenstvu. Mislili smo da će nas ona pobjeda nad HAŠK-om, ma kakva ona bila, vratiti u život makar na psihološkom planu. Bilo je volje i želje da to napravimo ali jednostavno nismo imali dovoljno koncentracije niti nogometne vještine da zabijemo gol i otvorimo utakmicu s pogotkom. U početku smo napravili mali pritisak, stvorili nekoliko prilika ali je grč kod mojih igrača jednostavno bio prevelik. Rijeka je to iskoristila i zorno pokazala kako se igra brzo i efikasno, te nas je kaznila sa tri lagana pogotka – prokomentirao je Zebić tijek utakmice i još jednom ponovio kako smatra da je njegova ostavka u ovom trenutku jedino pravo rješenje za Zadar.
S druge strane riječki strateg Mladen Ivančić bio je vrlo zadovoljan drugom ovosezonskom gostujućom pobjedom i prvom na Stanovima nakon deset godina.
– Čestitam Zadru na fer i korektnoj utakmici. Ostvarili smo ono po što smo i došli. Nakon deset godina smo pobijedili u Zadru i srušili jednu neugodnu tradiciju što nije mala stvar. Utakmica je bila dosta teška naročito u prvom poluvremenu, a mi smo imali i određenih problema s ozljeđenim igračima, te smo morali igrati u malo izmijenjenom sustavu. Čestitam svojim igračima na pobjedi, a Zadru želim da što prije iziđe iz krize – zaključio je Ivančić.
Pred Zadranima je sada više posla no ikad. Uprava kluba, još uvijek bez službenog komentara o Zebićevoj ostavci, sada mora čim prije naći adekvatno rješenje za njegovu zamjenu, a igrači moraju prije svega razmisliti o situaciji u kojoj se nalaze, te shvatiti kako se samo radom i zalaganjem na terenu mogu izvući iz ove teške situacije jer im nitko neće poklanjati bodove. A Zadar ih poklanja, i to previše.