Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Tehničku će useliti sveučilišni odjeli

Autor: Jelena Miloš

27.09.2008. 22:00
U Tehničku će useliti sveučilišni odjeli

Foto: Vedran SITNICA



Kada projekt bude gotov, raspisat će se natječaj za odabir izvođača građevinsko-obrtničkih radova, kaže glasnogovornica Vrsaljko, dodajući da će u prostoru stare Tehničke škole biti smješteni odjeli za psihologiju, sociologiju, pedagogiju te jedan dio Odjela za ekonomiju
Nakon iseljenja Tehničke škole i Strukovne škole “Vice Vlatković” u novu zgradu, sada već stara tehnička škola već neko vrijeme čeka na uređenje. Osim neugledne vanjštine, zgrada jednim dijelom predstavlja i veliku opasnost za prolaznike, ali isto tako jedini je dom stanara koji živi u prostoru škole.
Po riječima glasnogovornice zadarskog Sveučišta Elije Vrsaljko, potpisan je Ugovor s tvrtkom “Sirius” za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za nekadašnju tehničku školu.
– Kada projekt bude gotov, raspisat će se natječaj za odabir izvođača građevinsko-obrtničkih radova, kaže glasnogovornica Vrsaljko, dodajući da će u prostoru stare Tehničke škole biti smješteni odjeli za psihologiju, sociologiju, pedagogiju te jedan dio Odjela za ekonomiju.
Podsjetimo, nekadašnji vlasnici zgrade Tehnička i Strukovna škola “Vice Vlatković” donijeli su odluku o prijenosu vlasništva bivše zgrade škole na Zadarsku županiju, koja je dijelom dodijeljena na raspolaganje Gradu, a dijelom Sveučilištu u Zadru.
Međutim, prošli tjedan domar stare Tenničke škole Željko Rak izašao je u javnost, kako sam tvrdi, zbog oduzimanja prava na život. Naime, domaru koji tu živi već 33 godine i ima stanarsko pravo, Vodovod je isključio vodu. Uz navedeno, gotovo četiri godine čeka rješenje Općinskog suda u Zadru koji bi trebao riješiti njegovo stambeno pitanje, s obzirom da se na presudu u kojoj piše da mu bivši vlasnici zgrade, Tehnička škola i Strukovna škola “Vice Vlatković”, ni u jednom trenutku ne osporavaju pravo na kupnju ili otkup stana, žalila odvjetnica Županije.
Pomoćnica pročelnika Ureda župana Vlatka Vučić-Marasović komentirala je da je Ugovorom o korištenju poslovnog prostora od 24. rujna 2007. godine Zadarska županija prostor stare Tehničke škole dodijelila na korištenje Sveučilištu u Zadru na neodređeno vrijeme te da je tim ugovorom Sveučilište preuzelo i obvezu prema stanaru koji se nalazi u prostoru zgrade.
No, od Sveučilišta još nismo dobili odgovor što namjeravaju glede slučaja domara Raka, odnosno hoće li mu riješiti stambeno pitanje kada započnu radovi na uređenju stare tehničke škole.