Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

30 tisuća kuna Poliklinici za zaštitu djece

Autor:

27.09.2009. 22:00
30 tisuća kuna Poliklinici za zaštitu djece


Poliklinika za zaštitu djece, koja se osniva u Zadru, je ustanova sa specifičnim programom pružanja zdravstvene zaštite, prije svega djeci s emocionalnim i problemima u ponašanju, ali i zanemarenoj i zlostavljanoj djeci


Članovi Lions cluba Zadar u subotu su organizirali svečanu večeru humanitarnog karaktera, a sav prihod od ulaznica i aukcije autohtonih proizvoda namijenjen je Poliklinici za zaštitu djece Zadar. Ovom prilikom skupljeno je oko 20 tisuća kuna u sredstvima te oko 10 tisuća kuna opreme, sigurnosnih kamera koje je donirala tvrtka Nicom iz Splita. Na aukciji autohtonih proizvoda našli su se sirevi iz sirane Gligora, košarkaška lopta s potpisima svih igrača KK Zadar, kožni tepih koji je darovao Vigens te pršut, dalmatinski šokol i dalmatinska slanina koju je darovao Tankerkomerc. Dan prije održan je drugi ovogodišnji sastanak Vijeća guvernera na kojem su bili prisutni svi dosadašnji guverneri hrvatskih lionsa, dok je u subotu prijepodne održan i sastanak Kabineta guvernera kojim je predsjedao aktualni guverner Darko Angerbrandt iz Đakova. Nakon sastanaka, a prije svečane večere Lionsi su se uputili na Safari izlet – tragovima Winnetoua.
Novcem koji je skupljen na večeri i aukciji kupit će se neophodna oprema Poliklinici za zaštitu djece, a u humanitarnu akciju uključio se cijeli District 126. Poliklinika za zaštitu djece, koja se osniva u Zadru, je ustanova sa specifičnim programom pružanja zdravstvene zaštite, prije svega djeci s emocionalnim i problemima u ponašanju, ali i zanemarenoj i zlostavljanoj djeci. Svrha osnivanja je pružanje psihološke, socijalne, psihijatrijske, defektološke i pedijatrijske pomoći djeci s različitim emocionalnim i problemima u ponašanju nastalim uslijed stresnih i traumatskih iskustava. Nakon Zagreba, Zadar će postati drugi grad u Hrvatskoj u kojemu će se pružati takva vrsta pomoći.
Predsjednik Lions kluba Zadar, Mladen Mavar, rekao nam je kako je devedesetak članova prisustvovalo organiziranim događanjima te kako su kao organizatori zadovoljni.
– Guverner tijekom svog mandata planira održati četiri sastanka, a odlučeno je da prvi bude u Zadru jer smo mi jedan od aktivnijih klubova. Bila nam je čast što nam je pripala organizacija i zadovoljni smo s posjećenosti jer nas je bilo devedesetak, rekao nam je Mavar dodajući kako su članovi bili zadovoljni i safari izletom – tragovima Winnetoua.
– Mislili smo kako su Zadar, more i Kornati svima poznati pa smo se odlučili za safari izlet i posjet Velebitu. Svi su bili zadovoljni, kaže Mavar dodajući kako ih je ministar Božidar Kalmeta, koji je istaknuti član zadarskih lionsa, podržao u aktivnostima i ispričao se jer zbog brojnih obveza nije mogao doći.
Lions klub international je najveća humanitarna i servisna organizacija u svijetu s više od 1,3 milijuna članova u preko 50 tisuća klubova koji djeluju u preko 200 zemalja svijeta. Hrvatski lionsi povezani su u 63 kluba, a imaju preko 1500 članova u Districtu 126.