30 tisuća kuna Poliklinici za zaštitu djece

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
safarilionsi_mavar
Mladen Mavar, predsjednik Lions kluba Zadar

Članovi Lions cluba Zadar u subotu su organizirali svečanu večeru humanitarnog karaktera, a sav prihod od ulaznica i aukcije autohtonih proizvoda namijenjen je Poliklinici za zaštitu djece Zadar. Ovom prilikom skupljeno je oko 20 tisuća kuna u sredstvima te oko 10 tisuća kuna opreme, sigurnosnih kamera koje je donirala tvrtka Nicom iz Splita. Na aukciji autohtonih proizvoda našli su se sirevi iz sirane Gligora, košarkaška lopta s potpisima svih igrača KK Zadar, kožni tepih koji je darovao Vigens te pršut, dalmatinski šokol i dalmatinska slanina koju je darovao Tankerkomerc. Dan prije održan je drugi ovogodišnji sastanak Vijeća guvernera na kojem su bili prisutni svi dosadašnji guverneri hrvatskih lionsa, dok je u subotu prijepodne održan i sastanak Kabineta guvernera kojim je predsjedao aktualni guverner Darko Angerbrandt iz Đakova. Nakon sastanaka, a prije svečane večere Lionsi su se uputili na Safari izlet - tragovima Winnetoua.

Novcem koji je skupljen na večeri i aukciji kupit će se neophodna oprema Poliklinici za zaštitu djece, a u humanitarnu akciju uključio se cijeli District 126. Poliklinika za zaštitu djece, koja se osniva u Zadru, je ustanova sa specifičnim programom pružanja zdravstvene zaštite, prije svega djeci s emocionalnim i problemima u ponašanju, ali i zanemarenoj i zlostavljanoj djeci. Svrha osnivanja je pružanje psihološke, socijalne, psihijatrijske, defektološke i pedijatrijske pomoći djeci s različitim emocionalnim i problemima u ponašanju nastalim uslijed stresnih i traumatskih iskustava. Nakon Zagreba, Zadar će postati drugi grad u Hrvatskoj u kojemu će se pružati takva vrsta pomoći.

Predsjednik Lions kluba Zadar, Mladen Mavar, rekao nam je kako je devedesetak članova prisustvovalo organiziranim događanjima te kako su kao organizatori zadovoljni.

- Guverner tijekom svog mandata planira održati četiri sastanka, a odlučeno je da prvi bude u Zadru jer smo mi jedan od aktivnijih klubova. Bila nam je čast što nam je pripala organizacija i zadovoljni smo s posjećenosti jer nas je bilo devedesetak, rekao nam je Mavar dodajući kako su članovi bili zadovoljni i safari izletom - tragovima Winnetoua.

- Mislili smo kako su Zadar, more i Kornati svima poznati pa smo se odlučili za safari izlet i posjet Velebitu. Svi su bili zadovoljni, kaže Mavar dodajući kako ih je ministar Božidar Kalmeta, koji je istaknuti član zadarskih lionsa, podržao u aktivnostima i ispričao se jer zbog brojnih obveza nije mogao doći.

Lions klub international je najveća humanitarna i servisna organizacija u svijetu s više od 1,3 milijuna članova u preko 50 tisuća klubova koji djeluju u preko 200 zemalja svijeta. Hrvatski lionsi povezani su u 63 kluba, a imaju preko 1500 članova u Districtu 126.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno