Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bilo je i vrijeme da izvadim ekipu

27.09.2010. 22:00
Bilo je i vrijeme da izvadim ekipu


Nakon što sam zaustavio prvi udarac Varaždinaca osjetio sam da će to biti moja večer. Tako je i bilo. Sada sam zdrav i vjerujem da ću braniti iz utakmicu u utakmicu sve bolje – rekao je Subašić
Reprezentativni čuvar mreže Danijel Subašić bio je najbolji igrač subotnjeg prvenstvenog sraza između Hajduka i Varaždina koji je odigran na Poljudu. Subašić je domaću momčad spasio od poraza, obranio je nekoliko izglednih prilika Varaždincima i tako se barem malo iskupio za slabe intervencije početkom sezone.
– Bilo je i vrijeme da izvadim svoje suigrače koji su mene vadili na prethodnim utakmicama. Nakon što sam zaustavio prvi udarac Varaždinaca osjetio sam da će to biti moja večer. Tako je i bilo. Mislim da sam odlično obavio svoj posao i u jadranskom derbiju na Kantridi gdje smo pobijedili Rijeku. Sada sam zdrav i vjerujem da ću braniti iz utakmicu u utakmicu sve bolje – rekao je Subašić.
Nakon nekoliko kikseva početkom sezone “dežurni kritičari” tražili su Subašićevu smjenu s vratiju.
– Stanko Poklepović i trener vratara Tonči Gabrić odlučno su stali iza mene i to mi je bilo veliki poticaj da se što prije izvučem iz neugodne situacije u kojoj sam se našao nakon primljenih golova. Nije mi bilo lako u tim trenucima. Veliku podršku imao sam u majci Boji i djevojci Antoniji, te suigraču Marijanu Buljatu, koji su bili uz mene.
Hajduk je na čelu prvoligaške tablice poslije devet odigranih kola.
– Zasluženo se nalazimo na prvoj poziciji koja Hajduku i pripada. Imamo odličnu momčad koja se može ravnopravno boriti s Dinamom za prvo mjesto.
U četvrtak na Poljudu gostuje belgijski Anderlecht u okviru 2. kola Europske lige.
– Anderlecht je favorit, Imaju puno više europskog iskustva koje je potrebno za ovakve utakmice. Mi ćemo učiniti sve da pobijedimo – na kraju će Subašić.
 


Ibričiću 450.000 eura godišnje


Ponajbolji igrač Hajduka Senijad Ibričić u tajnosti je potpisao novi, financijski puno bolji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati 450.000 eura godišnje. Ugovor je potpisao prije odlaska u Atenu na prvu utakmicu Europske lige protiv “AEK-a”. “Hajduk” je nakon odlaska INA-e (milijun kuna godišnje) u potrazi za generalnim sponzorom kojega će igrači nositi na prsima. Čelnici Splitske banke ponudili su predsjedniku kluba Jošku Svaguši 800.000 kuna, ali je čelni čovjek kluba tu ponudu odbio.