Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bunja: Vodimo politiku “tko tebe granatama i bombama, ti njega kunama”

27.09.2010. 22:00
Bunja: Vodimo politiku “tko tebe granatama i bombama, ti njega kunama”


Smatramo da ovom odlukom Vlada želi poručiti građanima da se isplatilo pobuniti protiv ustavnopravnog poretka ove države i napasti ju, i pri tome ubijati hrvatske građane i činiti materijalnu štetu poručio je predsjednik županijskog HSP-a


Predsjednik županijskog HSP-a Đani Bunja nazvao je, na današnjoj konferenciji za novinare, Vladinu Odluku o prodaji stanova u vlasništvu RH izrazom vladine „novozavjetne politike” .
– Čini se da mi vodimo politiku “tko tebe granatama i bombama, ti njega kunama”, komentirao je Bunja koji je ustvrdio kako u HSP-u sadržaj ove odluke, koja je na snagu stupila jučer, smatraju nepravednom tek nešto manje od onoga koliko su nepravednom smatrali  prijedlog Odluke o prodaji stanova kojima upravlja MORH iz ožujka ove godine.
– Prosječna cijena otkupa stana za hrvatskog branitelja u Zadru bit će 720 eura po metru četvornom,  što je povoljnije nego 1.300 eura po metru četvornom stana. Neću umišljati, ali siguran sam da je izmjeni odluke doprinijelo i to što smo o nepravednosti prijedloga Odluke upoznali savjetnički tim predsjednika Republike nakon čega je Vlada povukla sporni prijedlog, kazao je Bunja.
– Sadržaj i ove odluke smatramo nepravednim, jer su na ovaj način kažnjeni neki od najčasnijih hrvatskih branitelja koji nisu nikome provalili u stan, nego su čekali da im se država oduži. Ovom odlukom obuhvaćeni su i građani srpske nacionalnosti koji su 1991. napustili Hrvatsku, smatramo ne kao izbjeglice kako stoji u Odluci, već da bi se nakon izvršene agresije vratili i ponovo bili gospodari Hrvatske. Stan od 75 metara četvornih koštat će oko 800 eura po metru četvornom ako ga otkupljulje  hrvatski branitelj s maksimalnim popustom koji iznosi 10% ili oko 400.000 kuna, a  ako isti stan otkupljuje vojno lice srpske nacionalnosti koji je 1991. napustio Hrvatsku koštat će 75.000 kuna manje, jer se njegov osobni popust sastoji od godina izbjeglištva pomnoženih s 1,5 što daje 28,5 %. Smatramo da ovom odlukom Vlada RH zapravo želi poručiti građanima Republike Hrvatske da se isplatilo pobuniti protiv ustavnopravnog poretka ove države i napasti ju, i pri tome ubijati hrvatske građane i činiti materijalnu štetu istoj toj državi koja im to lijepo vraća u ovoj svojoj Odluci dodjeljujući im trostruko veći popust pri kupnji stana od onog kojeg mogu ostvariti oni koji su branili taj ustavnopravni poredak  jedine nam domovine, poručio je predsjednik županijskog HSP-a.