Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Četrnaest humanista Zadarskog lista

27.09.2010. 22:00
Četrnaest humanista Zadarskog lista


Na ovu drugu akciju našega lista odazvali su se: Damir Maričić, Drago Bajković, Matej Lordanić, Nebojša Gunjević, Andrija Prović, Viktor Bogut, Šime Ćurko, Božena Kucelin, Marija Knežević, Mario Padelin, Ljiljana Jurjević, Branka Mijolović, Sebastijan Govorčin i Anamarija Bilan. Mario Padelin je rekorder među njima s 26 davanja
I drugu godinu zaredom su se novinari Zadarskoga lista odazvali na akciju dobrovoljnog davanja krvi. Radi se o akciji koja se organizira u spomen na tragično preminulog kolegu, novinara i urednika Zadarskog lista, Franu Vukića, koji je bio dugogodišnji davatelj krvi. Frane Vukić je nastradao u prometnoj nesreći prije dvije i pol godine i njegovi kolege ga se, između ostaloga, prisjećaju i darivanjem krvi za potrebe zadarske bolnice.
Jučerašnja akcija je provedena u vrlo pogodnom prostoru zadarske Pomorske škole, koji im je velikodušno ustupio ravnatelj Svetko Perković, gdje se inače vrlo često odvijaju i druge slične akcije, pa nam je tako profesor Žarko Jakšić-Đeri kazao da je u tom prostoru dosad vjerojatno prikupljeno više od tisuću doza krvi!
Na ovu drugu akciju našega lista odazvali su se: Damir Maričić, Drago Bajković, Matej Lordanić, Nebojša Gunjević, Andrija Prović, Viktor Bogut, Šime Ćurko, Božena Kucelin, Marija Knežević, Mario Padelin, Ljiljana Jurjević, Branka Mijolović, Sebastijan Govorčin i Anamarija Bilan. Mario Padelin je rekorder među njima sa 26 davanja.
Ovu akciju darivanja krvi uspješno je provela ekipa Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar koju je vodila doktorica Marijana Nadinić. Bile su s njom medicinske sestre Majda Petrić, Sonja Cota i Sanja Glavan.