Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Juniori potvrdili dolazak nove generacije

27.09.2010. 22:00
Juniori potvrdili dolazak nove generacije


Sve što smo htjeli osvojiti, na kraju smo i osvojili – kaže Danijel Bajlo, trener
Na jezeru Jarun u Zagrebu proteklog je vikenda održano 20. Prvenstvo Hrvatske u veslanju, regata na kojoj su juniori zadarskog Jadrana potvrdili dominaciju osvojivši četiri zlatne i jednu srebrnu medalju, dok su seniori postali vlasnicima dva srebra. Ovaj, odličan uspjeh izboren je kroz tri dana natjecanja u konkurenciji najboljih hrvatskih veslača, a na Prvenstvu su sudjelovale generacije od kadeta do seniora. Dosadna kiša i teški uvjeti za veslanje, prva dva dana neumorni pratitelji, otežavali su posao veslačima i trenerima, međutim, kao da su pogodovali zadarskim juniorima.
– Oduševljen sam plasmanom naših juniora – kaže Danijel Bajlo, njihov trener. Sve što smo htjeli osvojiti, na kraju smo i osvojili. Posebno me veselila njihova želja za pobjedom, vidljiva sa svakim zaveslajem. Za Prvenstvo Hrvatske pripremali smo se cijelo ljeto, a osvojene medalje najbolja su nagrada za uloženi trud.
Prvu pobjedu Zadranima u subotnjem je finalu donio osmerac mlađih juniora, nakon kojeg se na najviše postolje popeo i dvojac bez kormilara. Zlatom započet niz juniori su nastavili i u nedjelju kada se četverac sa i četverac bez kormilara pobrinuo da klupske vitrine osvijetle još dva najsjajnija odličja. Juniorski osmerac potom je osvojio i srebrnu medalju.
Seniori su, kažu u Jadranu, ostvarili realan plasman.
– Seniori su u subotu nastupali u četvercu s kormilarom te u dvojcu bez kormilara. U četvercu se, kao što se i očekivalo, vodila velika borba između naše posade i posada Gusara, Iktusa i Mladosti. Na kraju je naš četverac zauzeo drugo mjesto iza posade Iktusa koja je u ovom trenutku ipak nešto bolja te je zasluženo pobijedila. Marin Mašina i Karlo Bilić u dvojcu bez kormilara također su zauzeli drugo mjesto, plasiravši se iza posade Gusara, koja je ovaj puta bila neuhvatljiva, ali drugo mjesto je vrlo dobar rezultat za ovu posadu – upoznaje nas Petar Milin, trener kadeta i osvajač veteranskog zlata u dvojcu na pariće. S njim je veslao Dino Žuvanić.
– Zadnja utrka bila je rezervirana za seniorski osmerac. Nažalost, niti ove godine seniori nisu uspjeli biti među prve tri posade, iako su odradili solidan nastup i držali se s vodećima sve do polovice utrke. U posljednjih 500 tinjak metara izgubili su treće mjesto od posade Iktusa – dodao je Milin. Drugu godinu za redom slavila je posada Mladosti
 


Rezultati


Zlato
Osmerac mlađih juniora: Toni Jelenković, Antun Plenković, Luka Baričević, Marko Perić, Mihovil Maričić, Toma Čepinac, Željko Batur, Mateo Tolić i kormilar Toni Crljenko.
Juniorski dvojac bez kormilara: Mate Ledenko i Mile Čakarun.
Četverac s kormilarom mlađih juniora: Toni Jelenković, Antun Plenković, Luka Baričević, Marko Perić i kormilar Toni Crljenko.
Juniorski četverac bez kormilara: Mate Ledenko, Mile Čakarun, Ante Antišin, Vito Žuvanić.
Srebro
Četverac s kormilarom seniora: Branimir Vujević, Josip Stojčević, Marin Begović i Branko Begović i kormilar Andreas Vaško.
Dvojac bez kormilara seniora: Marin Mašina i Karlo Bilić.
Osmerac juniora: Josip Jurjević, Ivan Bezinović, Josip Pavić, Roko Pekić, Toma Čepinac, Mateo Tolić, Željko Batur, Mihovil Maričić i kormilar Andreas Vaško.
Ostali plasmani
Samac juniora: Vito Žuvanić, 4. mjesto
Četverac s kormilarom juniora: Josip Jurjević, Roko Pekić, Ivan Bezinović, Josip Pavić s kormilarom Andreasom Vaškom, 4. mjesto
Samac mlađih juniora: Roko Salama, 4. mjesto
Samac kadeta: Ivan Kapitanović, 4. mjesto u B finalu, ukupno 10. mjesto.
Napomena: U kategoriji veterana u dvojcu na pariće nastupili su Dino Žuvanić i Petar Milin i zauzeli prvo mjesto, kao i Hrvoje i Filip Eškinja u kombiniranom sastavu u disciplini osmerca.