Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kazalište lutaka dobilo Šukerov potpis

27.09.2010. 22:00
Kazalište lutaka dobilo Šukerov potpis


Time su preskočene sve prepreke koje je trebalo preskočiti i realizacija kredita sad je samo pitanje dana, rekla nam je ravnateljica KLZ-a Iris Pavić Tumpa koja se jučer sastala s predstavnicima Raiffeisen banke kako bi razmotrila prijedlog ugovora o kreditnom zaduženju
Ministar financija Ivan Šuker ovih je dana potpisao suglasnost za kreditno zaduženje Kazalištu lutaka Zadar u iznosu od 11 milijuna kuna.
– Time su preskočene sve prepreke koje je trebalo preskočiti i realizacija kredita sad je samo pitanje dana, rekla nam je ravnateljica KLZ-a Iris Pavić Tumpa koja se jučer sastala s predstavnicima Raiffeisen banke kako bi razmotrila prijedlog ugovora o kreditnom zaduženju.
Podsjetimo da je Kazalište lutaka od svojeg osnivača Zadarske županije još u srpnju dobilo suglasnost na kreditno zaduženje te jamstvo za osiguranje dugoročnog kredita.
Za tu će namjenu Županija u proračunu za ovu i sljedeće dvije godine osigurati jamstvenu zalihu od 13,5 milijuna kuna. Također se očekuje sudjelovanje Grada Zadra u vraćanju kredita i to u protuvrijednosti stare kazališne zgrade u Jazinama (oko 5,8 milijuna kuna).
Kako neslužbeno doznajemo Grad je prihvatio sudjelovanje te između Županije i Grada traju pregovori oko detalja.
Kako je poznato Kazalište u kreditno zaduženje ide kako bi pokrilo troškove oko završetka nove zgrade.
Na nadmetanju za najpovoljnijeg kreditora najpovoljniju ponudu među šest prijavljenih banaka dala je Raiffeisen banka koja je na glavnicu od 11 milijuna kuna odredila kamatu od 4 posto.