Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Poslije puno kiše – proljepšanje

27.09.2010. 22:00
Poslije puno kiše – proljepšanje


Ovakvi vremenski uvjeti trajat će do sredine tjedna kad će uslijediti stabilizacija vremena praćena burom i ugodnom temperaturom od 21 stupnja. No, kao i protekli tjedan, već u petak slijedi novo pogoršanje vremena praćeno jugom i kišom, navodi Kraljev
Nakon iznimno toplog i ugodnog tjedna s temperaturama uobičajenim za bablje ljeto, uslijedilo je pogoršanje vremenskih prilika već u petak, a nastavilo se u subotu. Tako je ovaj vikend, posljednji u rujnu, kao i onaj prijašnji, obilježen obilnim kišama.
Meteorolog Duško Kraljev kazao je da su tijekom vikenda na zadarskom području vladali promjenljivi nepovoljni vremenski uvjeti.
– Jaka ciklona u subotu donijela je iznimno velike količine kiše. Tako je samo u subotu palo oko 50 litara kiše, što je polovina mjesečnog prosjeka. Krajem subote razvedrilo se te su se takvi vremenski uvjeti nastavili i tijekom nedjelje, kazao je Kraljev, dodavši da ciklona još uvijek traje na zadarskom području praćena promjenljivom naoblakom.
– Ovakvi vremenski uvjeti trajat će do sredine tjedna kad će uslijediti stabilizacija vremena praćena burom i ugodnom temperaturom od 21 stupnja. No, kao i protekli tjedan, već u petak slijedi novo pogoršanje vremena praćeno jugom i kišom, navodi Kraljev.
Voditelj zadarske Meteorološke postaje Anđelko Vidović kazao je da je tijekom vikenda puhao slab vjetar. Maksimalni udar vjetra u subotu iznosio je 18 metara u sekundi. U ponedjeljak ujutro palo je 5 litara kiše po metru četvornom, a puhao je vjetar jačine 9 metara u sekundi. Vremenski uvjeti, kako je kazao Vidović, nisu bili ekstremni za ovo doba godine.
– Što se tiče temperature mora, ona iznosi ugodnih 20 stupnjeva. Tako je izjednačena temperatura zraka i mora. Na plaži ispred Meteorološke postaje vidimo da još uvijek ima hrabrih kupača kojima je temperatura mora ugodna, kazao je Vidović.