Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Za sabirni centar dva milijuna kuna

27.09.2010. 22:00
Za sabirni centar dva milijuna kuna


Zadovoljni smo što smo dobili mogućnost izgradnje sabirnog centra na našem području jer to znači otvaranje dvadesetak radnih mjesta, a za Pag je to od velikog značenja, rekao je gradonačelnik Fabijanić
Kako je potvrdio gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, na mjestu postojećeg odlagališta na predjelu Sv. Kuzam izgradit će se sabirni centar za područje grada Paga te općina Povljana i Kolan.
– Zadovoljni smo što smo dobili mogućnost izgradnje sabirnog centra na našem području jer to znači otvaranje dvadesetak radnih mjesta, a za Pag je to od velikog značenja, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Na Sv. Kuzmu gradit će se hala s trakama u kojoj će se otpad sortirati i pakirati. U hali će biti posebne trake za plastiku, staklo, papir i ostalo, a nakon pakiranja otpad će se odvoziti na središnji Županijski centar za gospodarenje otpadom u Donjim Biljanima kod Benkovca.
– Grad Pag će za gradnju sabirnog centra financirati projektnu dokumentaciju, rješavanje imovinskopravnih odnosa na zemljištu na kojem će se graditi sabirni centar, elektrifikaciju i priključak za vodu, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Uz gradnju sabirnog centra izradit će se program dovoza otpada, a bit će potrebno osigurati prijevozna sredstva te sve što je potrebno kako bi se otpad s područja općine Povljana, grada Paga i općine Kolan kvalitetno transportirao do sabirnog centra te kako bi se od sabirnog centra upakiran prevozio do Županijskog centra za gospodarenje otpadom. U izgradnju sabirnog centra utrošit će se oko dva milijuna kuna.