Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Znanje o znakovima

27.09.2010. 22:00
Znanje o znakovima


U područnom odjeljenju biogradske osnovne škole u Tkonu na otoku Pašmanu održana je i posebna poduka o prometu. Tako su se učenici nižih razreda, među kojima i osam prvašića, imali prilike upoznati s prometnim znakovima i njihovim značenjem.
Naime, prigodno predavanje na tu temu održali su policajci biogradske policijske postaje Ante Golem i Tomislav Božić, dok su uz učenike nazočne bile i učiteljice te vjeroučiteljica. U uvodnom dijelu predavanja o prometu mališani su upoznati s prometnim znakovima.
Nakon predavanja i upozorenja, u daljnjem druženju s policajcima mali znatiželjnici postavljali su niz najrazličitijih pitanja na koje su policajci stručno i strpljivo odgovarali i pojašnjavali ih.
Na kraju su policijski djelatnici darovali mališanima bojanke i drugi školski pribor s prometnim znakovima kako bi im stalno bili pred očima.
– Ovo je dobar način da se između djece i policije uspostavi razumijevanje i povjerenje, dakako, i upotpune znanja iz prometne kulture, zaključile su učiteljice škole u Tkonu.