Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Investitori u obrovačko područje ulažu 50 milijuna eura?

27.09.2011. 22:00
Investitori u obrovačko područje ulažu 50 milijuna eura?


Investitori na projekt vjetroelektrana na području Kruševa i Zelengrada dobili su građevinsku dozvolu i uskoro će krenuti s radovima
Vijećnici Grada Obrovca usvojili su na današnjoj sjednici gradskog vijeća izmjene i dopune gradskog proračuna prema kojima su gradski prihodi smanjeni su s 33,6 na 30,9 milijun kuna, a rashodi sa 32,9, na 30,32 milijuna kuna. Ovom aktivnošću kao i prodajom materijalne imovine u Gradu Obrovcu planiraju anulirati dug iz prethodnog razdoblja, nastao kada država nije ispunila svoje obaveze prema Gradu. Gradonačelnik Župan kazao je kako očekuje da će on biti podmiren do kraja godine.
U prvoj polovici ove godine proračunski prihodi iznose 6,29 milijuna kuna, a rashodi 6,59 milijuna kuna. Sveukupni manjak prihoda nad rashodima Grada Obrovca, kada se novom negativnom rezultatu dodaju stari dugovi, sada iznosi 4,73 milijuna kuna. Bez obzira na rast rashoda nad prihodima od siječnja do kraja lipnja, gradonačelnik Ante Župan istaknuo je u izvješću o svom radu za prvih pola godine kako Grad Obrovac nije svoje građane opteretio uvođenjem prireza kao što je to gotovo redovita praksa u svim gradivima.
– Izgradili smo vodovod u Kruševu, visoka zona Otišina i nekoliko vodovodnih ogranaka, kao i svlačionice NK Zrmanja. To je posebno značajno jer bez te investicije ne bi mogli odigravati službene nogometne utakmice u Obrovcu. Izgrađena je crna stanica Obala u Obrovcu za fekalnu kanalizaciju. Njenim stavljanjem u funkciju kompletna desna obala Zrmanje će se povezati sa jedinstvenim sustavom gradske kanalizacije. Tamponirali smo četrnaest kilometara nerazvrstanih cesta, rekao je Župan i najavio početak velikog gospodarskog projekta:
– Investitori na projektu vjetroelektrana na području Kruševa i Zelengrada dobili su građevinsku dozvolu i uskoro će krenuti s radovima u vrijednosti od cca. 50 milijuna eura.
Na sjednici su usvojene i projekcije proračuna za iduće dvije godine prema kojima se u 2012. i 2013. predviđaju prihodi od 29,7, odnosno 33,6 milijuna kuna. Očekivani rashodi su 26,58 u 2012. i 32,86 milijuna kuna u 2013. godinu.
Na sjednici, kao i na nekoliko prethodnih nije prisustvovala obrovačka oporba, osim DPS-ovca Bogdana Kalinića. Time je javnost još jednom ostala uskraćena za drugi pogled na odluke koje donosi glavno tijelo Grada Obrovca.