Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ljubački darivatelji obišli Hrvatsko zagorje, Međimurje i Liku

27.09.2011. 22:00
Ljubački darivatelji obišli Hrvatsko zagorje, Međimurje i Liku


U sklopu ovogodišnjeg plana i programa rada ljubački aktiv dobrovoljnih davatelja krvi s predsjednikom ing. Mladenom Duševićem na čelu organizirao je tradicionalni trodnevni izlet u Hrvatsko zagorje, Međimurje i Liku. Na putovanje se autobusom zaputilo 30-ak aktivnih članova iz Ljupča, Krneze, Ljubačkih Stanova, Podvršja i Rtine te 10-ak vjernih donatora i simpatizera DDK-a, odnosno članova njihovih obitelji.
U Krapini su razgledali srednjovjekovnu utvrdu i Muzej krapinskih neandertalaca te se zatim zaputili prema Trakošćanu. Put ih je doveo do Lepoglave gdje su posjetili i razgledali samostan pustinjaka, Pavlinski samostan. Put ih je zatim vodio u Čakovec, gdje su prespavali, Varaždin, a potom su u vinskom podrumu “Zlatne Gorice” degustirali tri vrste domaćeg vina, sira, obišli seosko imanje vlasnika bračnog para Žnidarić, Ludbreg… Na povratku su u Perušiću u Lici obišli pećinski park Grabovaču te razgledali spilju Samograd te Gospić.
– Gdje god smo se pojavili domaćini su nam bili izuzetno susretljivi. Na svim mjestima gdje smo boravili davani su nam popusti kao dobrovoljnim davateljima krvi iako to nismo ni od koga tražili. Svi naši članovi, donatori i simpatizeri bili su izuzetno oduševljeni ljepotama koje smo vidjeli i doživjeli na navedenom putovanju, ističe predsjednik Dušević.
Sljedeće godine najvjerojatnije će se organizirati dva jednodnevna izleta na Kornate te u Gorski Kotar.
– Do tada ćemo ustrajati na svim našim zacrtanim planovima i aktivnostima. Prva koju ćemo realizirati bit će naša treća ovogodišnja akcija darivanja krvi. Nju ćemo provesti u Ljupču koncem studenog ili početkom prosinca te vjerujemo u dostizanje brojke od 120 doza krvi u ovoj godini, objašnjava Dušević, zahvaljujući brojnim sponzorima i dobročiniteljima koji već godinama podupiru rad aktiva.