Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Manje linija, ali i niže cijene

27.09.2011. 22:00
Manje linija, ali i niže cijene


Po zimskome redu plovidbe opet se vraća smanjeni broj trajektnih linija, isti koji se provodio tijekom proljeća, do 31. svibnja. To znači da će opet na nekim linijama biti više nego prepolovljen broj linija, primjerice za Rivanj
Od subote 1. listopada mijenja se plovidbeni red na svim brodovima, brzim brodovima i trajektima za zadarske otoke. Nastupa, dakle izvansezonsko razdoblje, koje traje do kraja godine, a dotle će zaduženi za tu problematiku donijeti plovidbeni red za cijelu iduću godinu, koji će se također dijeliti na sezonski i izvansezonski.
Po zimskome redu plovidbe opet se vraća smanjeni broj trajektnih linija, isti koji se provodio tijekom proljeća, do 31. svibnja. To znači da će opet na nekim linijama biti više nego prepolovljen broj linija, primjerice za Rivanj. Na toj liniji koja nosi broj 433 tijekom ljeta trajekt pristaje pet puta tjedno, a odsad će tek dva puta, samo utorkom i četvrtkom s polaskom iz Zadra u podne. Slično je i s linijama za Sestrunj ili Zverinac, gdje će pristajati još i subotom. Te “preinake” je država učinila navodno da bi uštedjela, ali je otočanima učinila mnoge probleme. Kao da oni postoje radi trajekata, a ne obratno.
Na najfrekventnijoj liniji Zadar – Preko u tome smislu neće biti većih izmjena, ali hoće na nekim drugim linijama.
Brzi brodovi za otoke će imati isti broj linija kao i ljeti, jedino se mijenjaju satnice polazaka.
Jesen donosi i nove, ponešto niže cijene na svim Jadrolinijinim linijama za otoke. Tako će se od subote na liniji Zadar – Preko umjesto dosadašnjih 18 kuna, pojedinačna karta plaćati 15 kuna. Trajektna karta za Molat umjesto 28, stajat će 23 kune, za Rivanj 16, a dosad se plaćala 19 kuna, dok će se za Sestrunj umjesto 22 zimi plaćati 18 kuna. Za Brbinj po zimskoj tarifi karta stoji 25 kuna, a ljeti se plaćala 30 kuna. I na drugim trajektnim linijama se snižavaju cijene. Slično je i na brzobrodskim i brodskim linijama. Primjerice, za Ist će jedna putna karta stajati 25 umjesto ljetnih 30 kuna, isto i za Sali, za oba Iža će se plaćati putovanje brodom “Lara” 20 umjesto 22 kune.
I na brzome brodu “Paula” tvrtke “G&V line cijene karata se snižavaju. Za Ravu će se plaćati 23, a za Veli i Mali Iž po 20 kuna. Za Zverinac i Božavu cijena će biti 20 umjesto dosadašnjih 24, a Rivanj i Sestrunj 15, umjesto 19 kuna. Tzv. otočne karte za plovidbu “Paulom” stajat će i dalje po 11 kuna, isto kao i karte na relacijama između otoka.
No, katamaran “Paula” dobiva i novi raspored polazaka, pa će za Iž polaziti u 10.30 sati, kao i za Ravu, koja te linije nema utorkom. Petkom za Iž polazi iz Zadra u 11 sati.
Za Zverinac, preko Rivnja, Sestrunja i Božave svakim danom će polaziti u 14.15, a petkom u 16.15 sati. Nedjeljom će iz Zverinca polaziti u 17.30, a stizati u Zadar deset minuta do 19 sati. Ponešto izmjena bit će od subote i na ostalim brzobrodskim linijama prema zadarskim otocima.