Ponovno zatvoren Put Bokanjca

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Asfaltiranje u Privlačkoj ulici

Nakon ljetne stanke ovih su dana nastavljeni radovi na izgradnji kolektora visoke zone. Riječ je o radovima na 5. i 6. fazi projekta na Putu Bokanjca gdje se nastavljaju radovi na dijelu od trafostanice do Žmirića i ta je ulica od utorka zatvorena za svih, osim za stanare.

Kako je pojasnio Grgo Peronja, direktor Odvodnje, ovih je dana na tom području postavljena prometna signalizacija i u tijeku je pregled koji vrše ovlaštena tijela, a radovi bi trebali biti nastavljeni već danas.

- Riječ je o radovima na petoj i šestoj fazi izgradnje glavnog gradskog kolektora visoke zone. Radove nastavljamo tamo gdje smo stali, a za promet se zatvara cesta od križanja s Gajevom ulicom do križanja s Ulicom Hrvatskog sabora, kazao je Peronja, naglasivši da će se uz postavljanje posebnih cjevovoda za fekalnu odvodnju i posebnih cjevovoda za oborinsku odvodnju sve raskopane prometnice u potpunosti komunalno opremiti.

- Završetkom radova ova će prometnica dobiti potpuno novu infrastrukturu, jer rekonstruirat će se i vodopskrba, ugradit će se plinovod, a na kraju će se i kompletno asflatirati i izgradit će se nogostupi u cijeloj dužini, kazao je Peronja, naglasivši da će se na ovaj način izgraditi svi najvažniji preduvjeti za daljnji razvoj ovog dijela grada.

 ASFALTIRANJE PRIVLAČKE ULICE

Danas su, također, nastavljeni i radovi u Privlačkoj ulici gdje je započelo asfaltiranje, koje će trajati idućih nekoliko dana čime će se i potpuno završiti radovi na tom dijelu. Riječ je, naime, o dijelu radova na izgradnji objekta sekundarna kanalizacijska mreža na području MO Višnjik s priključkom na postojeći kolektor u Ulici Edvina Androvića te objekta kanalizacijski kolektori na dijelu Ulice Matije Gupca i okolnih priključnih ulica, čiji je naziv Gupčeva IV. Podsjetimo, ovaj projekt podrazumijeva rekonstrukciju vodovodne mreže, asfaltiranje cesta te izgradnju komunalne infrastukture na spomenutim područjima, a poznato je da se navedeni projekti financiraju odlukom Vlade RH o sufinanciranju objekata vodoopskrbe i odvodnje Liste 305 projekata.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno