Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ponovno zatvoren Put Bokanjca

27.09.2011. 22:00
Ponovno zatvoren Put Bokanjca


Riječ je o radovima na petoj i šestoj fazi izgradnje glavnog gradskog kolektora visoke zone. Radove nastavljamo tamo gdje smo stali, a zatvara se cesta od križanja s Gajevom ulicom do križanja s Ulicom Hrvatskog sabora, kazao je Grgo Peronja
Nakon ljetne stanke ovih su dana nastavljeni radovi na izgradnji kolektora visoke zone. Riječ je o radovima na 5. i 6. fazi projekta na Putu Bokanjca gdje se nastavljaju radovi na dijelu od trafostanice do Žmirića i ta je ulica od utorka zatvorena za svih, osim za stanare.
Kako je pojasnio Grgo Peronja, direktor Odvodnje, ovih je dana na tom području postavljena prometna signalizacija i u tijeku je pregled koji vrše ovlaštena tijela, a radovi bi trebali biti nastavljeni već danas.
– Riječ je o radovima na petoj i šestoj fazi izgradnje glavnog gradskog kolektora visoke zone. Radove nastavljamo tamo gdje smo stali, a za promet se zatvara cesta od križanja s Gajevom ulicom do križanja s Ulicom Hrvatskog sabora, kazao je Peronja, naglasivši da će se uz postavljanje posebnih cjevovoda za fekalnu odvodnju i posebnih cjevovoda za oborinsku odvodnju sve raskopane prometnice u potpunosti komunalno opremiti.
– Završetkom radova ova će prometnica dobiti potpuno novu infrastrukturu, jer rekonstruirat će se i vodopskrba, ugradit će se plinovod, a na kraju će se i kompletno asflatirati i izgradit će se nogostupi u cijeloj dužini, kazao je Peronja, naglasivši da će se na ovaj način izgraditi svi najvažniji preduvjeti za daljnji razvoj ovog dijela grada.


 ASFALTIRANJE PRIVLAČKE ULICE


Danas su, također, nastavljeni i radovi u Privlačkoj ulici gdje je započelo asfaltiranje, koje će trajati idućih nekoliko dana čime će se i potpuno završiti radovi na tom dijelu. Riječ je, naime, o dijelu radova na izgradnji objekta sekundarna kanalizacijska mreža na području MO Višnjik s priključkom na postojeći kolektor u Ulici Edvina Androvića te objekta kanalizacijski kolektori na dijelu Ulice Matije Gupca i okolnih priključnih ulica, čiji je naziv Gupčeva IV. Podsjetimo, ovaj projekt podrazumijeva rekonstrukciju vodovodne mreže, asfaltiranje cesta te izgradnju komunalne infrastukture na spomenutim područjima, a poznato je da se navedeni projekti financiraju odlukom Vlade RH o sufinanciranju objekata vodoopskrbe i odvodnje Liste 305 projekata.