Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Svjedok: Kapović nije primio novac za Bagatove prostore

27.09.2011. 22:00
Svjedok: Kapović nije primio novac za Bagatove prostore


Hrvatski fond za privatizaciju ponovio je imovinsko-pravni zahtjev kojim se predlaže da se bivši direktor Bagata obveže na isplatu 365 tisuća kuna Agenciji za upravljanje državnom imovinom
Zbog prodaje dva poslovna prostora u Republici Srbiji vrijedna 50 tisuća eura, a koja su nekoć bila u vlasništvu tvrtke „Bagat”, jučer je na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru opet sjeo bivši direktor Bagata, Ante Kapović (72).
Prema optužnici, Kapović je sačinio i ovjerio neistinitu dokumentaciju prije prodaje prostora, iako je znao da nema ovlaštenja za njihovu prodaju jer nakon privatizacije ti prostori nisu bili dijelom temeljnog kapitala tvrtke. Na teret mu se stavlja i da je 20. kolovoza 2006. izdao punomoć Biljani Nikolić zbog prodaje poslovnog prostora od 41,2 metra četvornih u Vranju i to za iznos od 25.000 eura, premda je prostor vrijedio više. Potom je, prema optužnici, ona prostor prodala Zoranu Nikoliću, a novac predala Kapoviću u beogradskom hotelu Slavija. Kapović je taj novac trebao uplatiti na Bagatov račun no, on ga je, prema navodima optužnice, zadržao za sebe, a isto je, tvrdi tužiteljstvo, učinio i s novcem od prodaje poslovnog prostora od 32,38 metara četvornih u Užicu. Novac od kupca Vlaislava Filipovića ponovno je dobila Nikolić te ga predala Kapoviću kojemu se na teret stavlja još i da je potpisao Odluku Nadzornog odbora Bagata kojom se odobrava prodaja tih poslovnih prostora, a koju je 28. rujna 2006. godine ovjerio kod javnog bilježnika.
Kapović je, međutim, rekao da se ne osjeća krivim, da novac od Biljane Nikolić nikad nije ni dobio, a osim toga, brani se kako nikada u beogradskom hotelu Slavija nije bio, te da se s Nikolić trebao naći u hotelu „Bosna” u Banja Luci. Prema njegovoj priči, ona mu je tamo trebala predati novac od prodaje poslovnih prostora, no to se nije dogodilo jer se nije pojavila, a tu je njegovu priču jučer potvrdio i svjedok Nikola Stojčić koji je na zadarski sud došao iz Banja Luke. U to vrijeme Stojčić je radio za tvrtku Euroline koja je surađivala s Kapovićem distributerom za „Paul&Shark”.
– Sjećam se da je taj dan došao i to nenajavljeno, a bio je izvan sebe. Nakon nekog vremena rekao je kako čeka neku gospođu iz Beograda koja mu se treba javiti. Ispričao je da mu treba predati novac od nekog lokala i požalio se da mu ne odgovara na pozive. Sjedili smo od ranog popodneva do negdje dva sata ujutro u hotelskom restoranu – posvjedočio je Stojčić pojasnivši kako je taj restoran vlasništvo iste osobe koja je vlasnik hotela Bosna i tvrtke Euroline za koju je on u to vrijeme radio.
Stojčić je još ispričao da se sjeća kako je tada Kapović nazvao i neku drugu gospođu iz Beograda, kako bi mu pomogla da stupi u kontakt s Nikolić, no da ne zna što mu je ona rekla.
– Znam da do dva ujutro nitko nije došao i da Kapović nije dobio nikakve novce, a činjenicu da Kapovićev boravak u tom hotelu nije evidentiran, Stojčić je opravdao pričom kako vlasnik hotela, Brane Janković, nije dozvoljavao Kapoviću da plati smještaj ili hranu, jer je to bio način na koji je on animirao poslovne partnere.
Hrvatski fond za privatizaciju ponovio je imovinsko-pravni zahtjev kojim se predlaže da se optuženik obveže na isplatu od 365.000 kuna Agenciji za upravljanje državnom imovinom.
Suđenje se nastavlja, a na sljedeće ročište pozvani su svjedoci Biljana i Zoran Nikolić, dok će se svjedokinja Biserka Mišković ispitati na Prvom općinskom sudu u Beogradu.