Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Hrvoje Perić ne vraća se u Zadar

Autor: Roman Morović

27.09.2012. 22:00
Hrvoje Perić ne vraća se u Zadar

Foto: Sebastian GOVORČIN



Procijenili smo da u ovom trenutku Zadar nema snagu i mogućnost da na sebe preuzme još jedan takav ugovor – kaže Branko Skroče


Želimo ga. Želja je obostrana. Blizu smo dogovora. U završnoj smo fazi pregovora. Danas-sutra bismo trebali finalizirati posao. Ništa od svega. Trakavica oko eventualnog povratka Hrvoja Perića u Zadar potrajala je nekoliko tjedana da bi na kraju sve palo u vodu. Zašto?
– Razlozi su uvijek isti – financijske prirode, odnosno nemogućnost urednog plaćanja tog ugovora. Procijenili smo da u ovom trenutku Zadar nema snagu i mogućnost da na sebe preuzme još jedan takav ugovor. Žao nam je, jer vjerujemo da bi nam Perić itekako dobro došao u momčadi, ali, nažalost, nismo mogli. Kada smo sve stavili na vagu, to je u ovom trenutku nemoguća misija – kaže Branko Skroče, sportski direktor.
A što se to promijenilo preko noći, s obzirom na to da je dan ranije na press konferenciji najavljeno da je transfer praktički riješena stvar i da se može izjaloviti samo ako Periću dođe neka nemoralna ponuda, što se nije dogodilo?
– Neke stvari posljednjih dana nam ne idu baš na ruku. Primjerice, mislili smo da ćemo plaćanje pozivnice za ABA ligu moći malo više rastegnuti, međutim, prva obveza nam je već za nekih mjesec dana pa onda opet za dva mjeseca. Nismo htjeli upasti u još veće probleme.
S te strane ništa nije sporno. Jasno je da je Zadar u teškoj financijskoj situaciji i da prije svega mora gledati kako riješiti dugovanja iz prošle sezone te koliko-toliko redovito plaćati sadašnju momčad. No, to se znalo i kada se prvi put stupilo u kontakt s Perićem i valjda se odmah znalo može li ili ne može Zadar ispuniti njegove zahtjeve. Tako se cijela ova nepotrebna trakavica i provlačenje po medijima moglo izbjeći. Bilo kako bilo, Perić se, barem za sada, neće vratiti na Višnjik, ali bi tamo uskoro trebao sletjeti Amerikanac Chaisson Allen.
– Još nismo dobili potpisani ugovor, no njegov menadžer nam je potvrdio da je sve u redu. Realno je očekivati da do kraja tjedna dođe u Zadar te da odradi s nama nekoliko treninga prije dolaska Crvene zvezde. Imamo izlazno pismo iz turskog saveza (posljednji klub mu je bila Pinar Karsiyaka, op.a.) i nema prepreke da zaigra u utorak – kaže Skroče.