Nađimir Dobrić i dr. Cmok, više od godinu dana posjećuju mališane u bolnici

Slika korisnika valentinam
Kalunopvidoktori na zadarskoj Pedijatriji
Uz najvažniji poklon, osmijeh, donesemo im naš zaštitni znak, a to je crveni nos kako bi iz Bolnice ponijeli lijepu uspomenu, objasnila je Cmok
Arif SITNICA
Za dobru predstavu ili pjesmu humani i kreativni klaunovi dobiju najdražu nagradu - dječji osmijeh

Crveni nosovi, točnije klaunovidoktori jučer su uveselili dan mališanima i osoblju Odjela pedijatrije zadarske Bolnice, ali i ostaloj djeci koju su susreli u zadarskoj Općoj bolnici.

Pod umjetničkim imenima doktor Nađimir Dobrić i dr. Cmok, više od godinu dana posjećuju mališane po hrvatskim bolnicama kako bi ih makar malo razveselili te im uljepšali i olakšali boravak u bolnici, a zauzvrat dobili najljepši poklon - dječji osmijeh.

- Obilazimo sve bolnice koje nas prime i staračke domove. U bolnicama radimo različite stvari, uglavnom pregledavmo djecu lišenu osmijeha da im donesemo osmijeh na lice. Uđemo u sobu i promijenimo atmosferu. Sviramo, pjevamo, izvodimo trikove, uglas su nabrojali Dobrić i Cmok koji su na poziv u zadarsku Opću bolnicu počeli dolaziti prije godinu dana.

Imali su situaciju i to više puta da su djeca, kada su ih vidjela počela plakati.

- Tada i mi počnemo plakati, dodaje dr. Cmok.

Ali uz pjesmu suze brzo prođu.

Jučer su u zadarskoj Bolnici obišli svu djecu na Pedijatriji, Kirurgiji, djecu ispred Bolnice, u liftu, u prolazu...

- Uz najvažniji poklon, osmijeh, donesemo im naš zaštitni znak, a to je crveni nos kako bi iz Bolnice ponijeli lijepu uspomenu, objasnila je dr. Cmok.

U subotu ispod Donata Crveni nosovi uveselit će građane Zadra te im izraziti zahvalu na podršci. Bez dobrote građana diljem države ova humanitarna udruga ne bi bila u mogućnosti provoditi svoje programe.

- Nadamo se donacijama kako bi ovaj pilot projekt mogao zaživjeti u Zadru. Konkretno, kako bi klaunovidoktori iz drugih gradova, Splita, Rijeke ili Zagreba mogli doći ovdje i uveseliti djecu. Zahvaljući donacijama pojedinih tvrtki ovaj pilot projekt je počeo prije godinu dana u Zadru. Prvotna ideja bila je da jednom ili dva puta godišnje posjetimo djecu u Bolnici, a sada ih obilazimo jednom mjesečno, kazala je dr. Cmok koja zajedno sa svojim kolegom za dječji osmijeh u Zadar putuje iz Splita, dok na razini Hrvatske udruga broji ukupno 20 klaunovadoktora.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)