Radionica pripreme zimnice

Slika korisnika valentinam
ZANIMLJIVO I KORISNO

Udruga “Eko – Zadar” organizira radionicu Pripreme zimnice u nedjelju 1. listopada od 16 – 19h u prostorijama igraonice za djecu Šahovskog kluba Casper u ŠRC Franka Lisice.

Od davnina hranu prirodno konzerviramo, bez umjetnih dodataka, za zimsku sezonu. Kako najukusnije i najzdravije pripremiti zimnicu, objasnit će nam i kroz proces voditi Martina Rajzl, dipl.povjesničarka umjetnosti i arheologinja. Martina se bavi proučavanjem različitih pristupa zdravom načinu života, posebice zdravoj prehrani gdje inspiraciju traži u vegetarijanskoj, veganskoj, makrobiotičkoj i raw food kuhinji. Naučit ćemo kako pripremiti sušene rajčice, ajvar, ukiseljenu ciklu, gljive u ulju, salatu od graha, zelene rajčice i paprike, džem od šljiva i đumbira... 

Udruga "Eko - Zadar" radionicu Pripreme zimnice provodi u sklopu projekta Reciklirajmo zajedno, financiranog od Grada Zadra.

U ovom dijelu projekta zastupljena je kategorija otpada staklo te njegovo ponovno korištenje. Staklo se jedino može 100% reciklirati i svakodnevno je dostupno u kućanstvu a nerijetko se bespotrebno baca.

Prikupljenim staklenim teglama tijekom ljeta osigurali smo tegle za spremanje zimnice. 

Radionica počinje 1. listopada (nedjelja) od 16 do 19 sati.

Broj sudionica i sudionika je ograničen na 15 osoba te je potrebna najava na broj 0918922385.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno