Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadarskom Fritzlu 40 godina zatvora!

28.09.2017. 13:58
Zadarskom Fritzlu 40 godina zatvora!


 Vjerojatno najviša jedinstvena kazna zatvora od 40 godina izrečena je jučer na Županijskom sudu u Zadru za kaznena djela – pedofilije, silovanja i incesta, a ovu nepravomoćnu presudu izreklo je sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Borisa Radmana, 51-godišnjem Zadraninu koji je 16 godina silovao vlastitu kćer i s njome dobio dijete
Iskorištavao ju je i zlostavljao više od tisuću i pol puta, i to od 2001. godine. Tijekom toga razdoblja kći je rodila dijete te još dvaput abortirala. Muškarca je sud proglasio krivim i za teško kazneno djelo protiv spolne slobode njegove supruge. Tijekom sudskoga postupka, koji je bio zatvoren za javnost, zlostavljač je fizički i psihički zlostavljao i ostalih petero djece i suprugu. Prema svjedočenju supruge i djece na njihove pozive u pomoć oglušili su se i Centar za socijalnu skrb i policija.
Sudac Boris Radman osudio je 51-godišnjaka po svih pet točaka optužnice te mu je izrekao i sigurnosnu mjeru obaveznog psihosocijalnog tretmana u trajanju od dvije godine.
Osuđenik je cijelo vrijeme živio sa suprugom i šestoro djece, svi su znali što otac radi najstarijoj kćeri, ali su zbog stalnih maltertiranja, teroriziranja i fizičkog nasilja, živjeli u strahu za svoje živote, pa ga nisu prijavljivali. A, kad je jedna kćer oca prijavila policiji, a supruga Centru za socijalnu skrb, policajci su joj rekli da "neke obitelji znaju zvati po pedeset puta", dok su djelatnici Centra majci rekli "da oni ne mogu ništa".
Tako je ova monstruozna priča dobila sudski epilog, a do pravomoćnosti presude zadarski Fritzl, kako su ga nazvali u javnosti, ostat će u pritvoru.