Dom HV-a vrijedan 5,5 milijuna kuna darovan Benkovcu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Ministarstvo državne imovine "široke ruke"
Projekt Doma kulture je dio Intervencijskog plana Grada Benkovca ukupne vrijednosti 180 milijuna kuna, kazao je Bulić dodavši da se sad ide se na Ured za izdavanje dozvola kako bi radovi započeli iduće godine. Sama izvedba projekta bit će sufinancirana s 85 posto nepovratnih sredstava iz Intervencijskog plana
Velimir BRKIĆ
Potpis na ugovor

Goran Marić, ministar državne imovine, i Tomislav Bulić, gradonačelnik Grada Benkovca, jučer su u Maloj vijećnici popisali  Ugovor o darovanju bivšeg Doma HV-a u Benkovcu koji se nalazi uz  Gradsku knjižnicu. Vrijednost darovnice je 5,5 milijuna kuna.

- Ministarstvo državne imovine je najsretnije kad može aktivirati nešto  od svoje napuštene imovine na ovako rubnim područjima kao što je  Benkovac. Svi vaši problemi s državnom imovinom bit će vrlo brzo riješeni. Reanimacija života i ostanak mladih ljudi su predragocjeni, poručio je Marić te je nastavio:

- Želja svih nas je da ovdje ostane život i da ga bude još više nego što ga  ima. Ovaj čin darivanja bivšeg Doma Hrvatske vojske u vrijednosti od 5,5  milijuna kuna je samo jedan od poteza Vlade RH i Ministarstva državne  imovine koje se  radi s jedinicama lokalne samouprave. Nadam se da će  novi Dom kulture biti dom susreta s ljudima, dom memorije, sjećanja.  Vidim ovdje budućnost i Ministarstvo državne imovine će pomoći da ta  budućnost bude što ljepša, zaključio je Goran Marić.

Republika Hrvatska kao vlasnik daruje Gradu Benkovcu bivši Dom  HV-a u svrhu rekonstrukcije i dogradnje Doma kulture Benkovac koja je  vrijedna 35.450.000 kuna.

- Projekt Doma kulture je dio Intervencijskog plana Grada Benkovca  ukupne vrijednosti 180 milijuna kuna, kazao je Bulić dodavši da se sad  ide se na Ured za izdavanje dozvola kako bi  radovi započeli iduće godine.

Sama izvedba projekta bit će sufinancirana s 85 posto nepovratnih  sredstava iz Intervencijskog plana koji uključuje 11 razvojnih projekata  koji se planiraju realizirati do 2023. godine.

- Dio novca za realizaciju projekta osigurat će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, tako da bi Grad Benkovac u konačnici participirao sa samo tri posto ukupnog iznosa, uz brojne olakšice, objašnjava  Bulić.

U uvodu potpisivanja ugovora gradski tim predvođen Bulićem je razgovarao s ministrom Marićem o rješavanju i ostalih prioritetnih gradskih  problema u smislu darovanja od strane Ministarstva državne imovine.

- Radi se o projektu Benkovačko selo na poznatom Benkovačkom sajmu koji je izuzetno važan za naš grad, kao i darovanju Doma kulture u  Vukšiću, ističe Bulić.

Ovim projektom će se potaknuti poboljšanje i modernizacija društvene infrastrukture, kojom će se stvarati preduvjeti za razvoj društvenih i  kulturnih djelatnosti na području grada, poticat će se lokalno stanovništvo na aktivnije uključivanje i sudjelovanje u zajednici kroz zajednička druženja, tribine, radionice i ostale aktivnosti kojima se potiče razvoj i podizanje razine kvaliteta života.

- U razgovoru s ministrom Marićem razmijenili smo još nekoliko dobrih i kvalitetnih savjeta. Moći ćemo dobiti i građevinsko zemljište za izgradnju kuća za naše mlade obitelji u cilju ostanaka u Benkovcu i u naših  40 naselja, naglasio je Bulić obznanivši kako su na dobrom putu za  rješavanje devastiranog hotela Asseria i Autobusnog kolodvora.

Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)