Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pipan: Nisan zadovoljan, jer treniramo samo s 10 igrača

28.09.2018. 12:33
Pipan: Nisan zadovoljan, jer treniramo samo s 10 igrača


Pripremni period košarkaša Zadra došao je kraju i u klubu se okreću natjecateljskim obavezama koje startaju od ponedjeljka s gostovanjem u 1. kolu ABA lige kod FMP-a u Železniku. Trener Aleš Pipan posljednjih mjesec i pol dana koliko je s momčadi nije uspio dovesti stvari do željenog optimuma, jer je objektivno imao mnogo prepreka posebice sa skraćenom rotacijom koja ga je snašla s obzirom na neke ozljede kao i na činjenicu da se još uvijek čeka dolazak četvrtog ovosezonskog pojačanja, na centarskoj poziciji. Ali, unatoč svoj sili problema pred putovanje prema glavnom gradu Srbije vjera u pravi ulaz u sezonu nije nestala.
– Pred prvu utakmicu ABA lige u Železniku protiv FMP-a nekako ulazimo sa osjećajem neizvjesnosti. Zadnjih sedam dana treniramo samo s 10 igrača. Imali smo sitne probleme s nekim ozljedama, ali naš velik problem jest zadnja loža Marija Littlea te ga nemamo na treninzima još od prije odlaska u Laktaše na Superkup. S te strane kao trener i ne mogu biti baš zadovoljan pred početak natjecateljske sezone, ali s druge strane svi ostali igrači, tih 10 kojih je tu, su zdravi i spremni napravit sve za dobiti tu utakmicu koja je nama jako važna. Za sve nas bi bilo idealno kad bi započeli regionalnu ligu s pobjedom i mogu obećati da ćemo dati sve da se to i ostvari – kazao je Pipan, a unatoč problemima sa zadnjom ložom Amerikanac Little optimistično gleda na nadolazeći početak sezone kao i na novu sredinu na svom košarkaškom putu.
– Zadar je odličan grad i jako sam zadovoljan s mojim novim klubom. Sviđa mi se momčad koja postaje svakim danom sve bolja. Znao sam i prije dolaska u Zadar da su tu strastveni navijači i to mi je stalno u glavi pred početak sezone. Mislim da ćemo kao momčad uspjeti prenijeti istu strastvenost na parket te s jakom voljom pristupati nadolazećim utakmicama – kazao je Little koji je istaknuo da je svjestan koliko je Zadar košarkaški strastven i da su očekivanja navijača uvijek visoka.
– Dolazim s poznatog košarkaškog sveučilišta u SAD-u (Kansas State). Tamo je osvajanje prvenstva bilo jedino što je vrijedilo. Znali smo pobijediti 30-ak utakmica u nizu, a izgubiti samo dvije. Ali navijači ne bi bili zadovoljni, jer se na kraju nismo plasirali na Final four. Zato smatram da se znam nositi s pritiskom očekivanja navijača kao što su mi rekli da je ovdje i to mi je samo izazov više – kazao je za kraj Little.