Bolnici ne prijeti ovrha

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Stabilizacija poslovanja u OB Zadar
Opća bolnica Zadar u poslovnim knjigama nema evidentiran dug prema veledrogerijama niti dobavljačima potrošnog medicinskog materijala, a koji je stariji od 200 dana od dana dospijeća, navodi dr. Edi karuc, zamjenik ravnatelja OB Zadar
Zadarski list/Arhiva
Dr. Edi Karuc

Ovih dana u medijima je izašla informacija o tome kako je Općoj bolnici u Kninu ovršen račun zbog duga od oko milijun kuna prema veledrogeriji Medika. Naime, ova bolnica prva je u nizu tužbi koje su veledrogerije najavile prije dva mjeseca te potom i uputile sudovima kako bi naplatile oko 2,6 milijuna kuna za isporučene, a nenaplaćene dugove.
Uz kninsku bolnicu među najvećim dužnicima su OB Dubrovnik s čak 54 milijuna kuna, potom Vinkovačka bolnica s 26 milijuna kuna, Pula...
Prema informacijama koje smo dobili iz OB Zadar, zadarskoj bolnici ne prijeti ovrha, jer kako tvrde, nemaju evidentiran dug.
- Opća bolnica Zadar u poslovnim knjigama nema evidentiran dug prema veledrogerijama niti dobavljačima potrošnog medicinskog materijala, a koji je stariji od 200 dana od dana dospijeća. Prema statističkim podacima o plaćanju obveza zdravstvenih ustanova, podaci za Opću bolnicu Zadar upućuju kako je navedeno puno niže od prosjeka plaćanja ostalih bolničkih zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj. Razlog stabilizacije poslovanja je aktivna provedba niza mjera za uklanjanje utvrđenih uzroka nastanka negativnog financijskog rezultata utvrđenih Akcijskim planom pokrića sukcesivnog manjka u financijskom poslovanju. Sukladno navedenom, Opća bolnica Zadar nije suočena s pritiscima od strane dobavljača koji su usmjereni na obustavu isporuke lijekova, prijetnje ovrhama, zaračunavanja kamata i slično, odgovorio nam je na naš upit Edi Karuc, zamjenik ravnatelja OB Zadar. Dodao je kako se iznos dospjelih obveza kreće se oko 62 milijuna kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno