Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Argentinci zračili pozitivnom energijom

Autor: Tomislav Jerak

27.10.2008. 23:00
Argentinci zračili pozitivnom energijom

Foto: Irena JURJEVIĆ



U nedjelju se, pod organizacijom udruge “Šigureca” u Providurovoj palači održao koncert na kojem su nastupili zadarski bend “Trn u oku” te argentinski “Argies”. Iako nije bilo puno publike, vjerovatno zbog činjenice što je bila nedjelja, svi prisutni su uživali u nastupu legendarnih Argentinaca koji su još jednom opravdali status benda s energičnim nastupima.
Publiku su, prije Argiesa, zagrijali momci iz legendarnog zadarskog punk benda Trn u oku, čije nastupe publika jako dobro pamti i poznaje. Simpatični Argentici su, od trenutka kad su se popeli na pozornicu, pa do kraja koncerta, cijelo vrijeme zračili pozitivnom energijom, te se dalo zaključiti kako njihova muzika, a i španjolski jezik, odlično pristaju našem podneblju. Iako najveću inspiraciju crpe iz punk bendova 70-ih, što se može zaključiti po njihovoj glazbi te imidžu, većina pjesama im je odličan spoj reggaea, ska, latino te rock muzike koji, u kombinaciji s pjevnim melodijama, čine zarazni spoj ovog iskusnog punk rock benda.
Argies iza sebe imaju već devet izdanih albuma, zadnji “Quien despierta” promoviraju na europskoj turneji, povodom koje su i posjetili Zadar. Iako se mogu pohvaliti brojnim nastupima diljem Južne Amerike te Europe, između njih i dvadesetak nastupa u Hrvatskoj, ovo im je bio prvi posjet našem gradu, no nadajmo se ne i zadnji.