Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Luki Bačkovu Grb Grada za 85 darivanja krvi

Autor: Jelica Farkaš

27.10.2008. 23:00
Luki Bačkovu Grb Grada za 85 darivanja krvi

Foto: Jelica FARKAŠ



Krv sam prvi put dao još daleke 1968. godine dok sam bio u vojsci. Nakon toga davao sam krv kada je zatrebala pri operacijama nekim mojim sugrađanima, a kada je osnovano Društvo dobrovoljnih darivatelja postao sam jedan od redovitih članova sve do danas, kazao je Luka Bačkov


Svake godine u povodu Dana darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, aktivistima Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, uručuju se priznanja i nagrade. A drugu godinu za redom to je praksa i biogradskog Gradskog poglavarstva koje dodjeljuje Grb Grada Biograda najzaslužnijima na tom planu. Tako je ove godine u nazočnosti ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Branke Kulaš te medija, dogradonačelnik Marijan Stopfer Grb Grada uručio Luki Bačkovu za njegovih 85 darivanja krvi u biogradskom aktivu. Uz čestitke zaželio mu je dobro zdravlje i ispunjenje želja od kojih je i ona da nastavi s ovom humanom aktivnošću te ostvari sto darivanja što i priželjkuje.
 – Svakako želim dogurati do stotog darivanja krvi. Zdrav sam i vjerujem da je to moguće ispuniti. A krv sam prvi put dao još daleke 1968. godine dok sam bio u vojsci. Nakon toga davao sam krv kada je zatrebala pri operacijama nekim mojim sugrađanima, a kada je osnovano Društvo dobrovoljnih darivatelja postao sam jedan od redovitih darivatelja krvi sve do danas, kazao je Luka Bačkov.
 I supruga Nada darivateljica je s 20 darivanja krvi pa je u kući obitelji Bačkov niz priznanja i zahvalnica za ovu humanitarnu djelatnost. Ravnateljica Branka Kulaš naglasila je ovom prilikom kako se u sedam aktiva dobrovoljnih darovatelja krvi, koliko ih djeluje u sklopu Gradskog društva Biograd na Moru, godišnje prikupi preko 500 doza ove dragocjene tekućine.
Uz već postojeće aktive u Biogradu, Pakoštanima, Svetom Filipu i Jakovu, Svetom Petru, Turnju i Dragama, slijedi osnivanje aktiva u Raštanima, Vrani i Sikovu.