Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mladić opljačkao trgovinu usred bijela dana

Autor:

27.10.2008. 23:00
Mladić opljačkao trgovinu usred bijela dana

Foto: Filip BRALA



Nepoznata mlađa muška osoba jučer je oko 16:30 sati izvela pljačku Sonikove trgovine u Ulici Josipa bana Jelačića na Voštarnici, nekoliko stotina metara od policijske postaje u Ulici Andrije Hebranga. Mladić je najvjerojatnije uz prijetnju noža djelatnicama zatražio dnevni utržak iz kase i nakon toga se udaljio u nepoznatom pravcu. U trenutku pisanja ovog izvještaja još je trajao policijski očevid tako da nismo mogli dobiti potpune informacije o razbojstvu.
Za vrijeme pljačke u trgovini su se nalazile djelatnice Sonika i nekoliko mušterija, navodno i jedna djelatnica PP Zadar, kako doznajemo od tamošnjih zaposlenica. Odmah nakon krađe na mjesto događaja došle su dvije policijske patrole i policajci u civili koji su započeli s «češljanjem» Ulice Josipa bana Jelačića i okolnih ulica u potrazi za razbojnikom.
Nakon jučerašnje pljačke usred bijela dana stanovnike Voštarnice, posebno trgovce koji sami rade u svojim trgovinama, pekarama, frizerskim salonima, obuzeo je osjećaj nesigurnosti i straha. I oni su mogli biti meta napada koji je tko zna kako mogao završiti. Podsjetimo kako je početkom srpnja jedan mladić tijekom pljačke dućana trgovkinju uboo nožem u vrat i tako joj zadao ozljede opasne po život.
– Malo nakon krađe djeca su počela vikati «pljačka, pljačka». U početku se nisam previše uzbuđivala jer to znaju raditi. Kada je došla policija vidjela sam da se stvarno nešto dogodilo i ostala sam u šoku, kaže jedna prodavačica.
Svi koji su se jučer zatekli u blizini Sonika i ugledali policijske snage na očevidu komentirali su razbojstvo u svijetlu nedavnih događaja i ubojstava u Zagrebu. Ljude posebno iritira bezobrazluk lopova koji se odvažio na pljačku trgovine koja se nalazi u neposrednoj blizini policijske postaje te dodaju kako o ovakvim vremenima više nitko nije siguran. Smatraju kako se radi o narkomanu koji u potrazi za drogom nije prezao ni pred čim.