Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Na redu je Diklo

Autor:

27.10.2008. 23:00
Na redu je Diklo


S obzirom da je Diklo na septičkim jamama rekonstrukcija sustava odvodnje je nužna, a činjenica da je riječ o dijelu koji se nalazi na samoj obali mora dodatno pogoršava situaciju, smatra Peronja


Nakon rekonstrukcije kompletne infrastrukture, odnosno kanalizacije i sustava odvodnje u ulicama na Puntamici, na red su došle i ulice u predjelu Dikla.
Kako pojašnjava Grgo Peronja, direktor zadarske Odvodnje, riječ je o predjelu zapadno od Ulice Matije Gupca, a koji podrazumijeva čak tri crpne postaje, među kojima prvu fazu projekta predstavlja crpna postaja Zgon.
– Cijeli projekt se sastoji od tri međusobno povezane cjeline, zbog čega je najprije potrebno završiti radove na prvoj crpnoj postaji da bismo mogli krenuti na drugu, odnosno crpu postaju Draženica te naposljetku i treću, odnosno crpnu postaju Diklo. Taj predio podrazumijeva cijeli niz kuća i objekata, a s obzirom da su potrebne tri crpne postaje te da posljednje dvije još uvijek čekaju na projektiranje, potrebno je što prije započeti, kazao je Peronja, pojasnivši kako je cijeli ovaj projekt još uvijek “u povojima” s obzirom da je trenutačno tek u fazi iščekivanja dokumentacije.
Peronja stoga napominje kako je tek predana potrebna dokumentacija za dobivanje građevinske dozvole, odnosno prema novom pravilniku, ovjera glavnog projekta.
– Tek nakon ovjere glavnog projekta bit ćemo u mogućnosti izdati natječaj za odabir najpovoljnijeg izvođača. Trenutačno je zaista prerano govoriti o bilo kakvim rokovima, no ipak se nadamo da ćemo s početkom iduće godine konačno započeti s radovima, kazao je Peronja rekavši kako je s obzirom da je Diklo na septičkim jamama rekonstrukcija sustava odvodnje nužna, a činjenica da je riječ o dijelu koji se nalazi na samoj obali mora dodatno pogoršava situaciju.
– S obzirom da je Diklo dosta udaljeno od centra grada do sada, nažalost, taj gradski predio nije došao na red. No, nakon što smo riješili sustav odvodnje na Puntamici, logičan slijed je bio Diklo i u tom smjeru se postupno i prema planovima i krećemo, kazao je Peronja.