Ninsko blato i dalje je projekt Tankerske plovidbe

Slika korisnika admin
ninskoblato4
Mario PADELIN
Dok se sve studije izrade i završe, naći će s i novac za Ninsko blato

Prelijevanje svjetske financijske krize na druga područja gospodarstva zahvatilo je i brodare te je u tom kontekstu iz Tankerske plovidbe Zadar objavljeno kako zaustavlja daljne projekte i investicije, jamčeći dosadašnjih sedam ugovora za gradnje novih brodova. Nakon te izjave počelo se špekulirati o odustajanju od projekta turističko-rekreacijskog centra Ninsko blato.

No u stvarnosti Ninsko je blato i dalje projekt Tankerske plovidbe, kazuju nam u upravi zadarskog brodara. Projekt ionako nije u fazi koja bi tražila zatvaranje investicijskih konstrukcija, odnosno početka gradnje.

U tijeku je izrada idejnih rješenja, odnosno Studije zaštite okoliša, posebnih studija korištenja peloidnog blata u medicinske i druge svrhe, način korištenja i sl. Dakle točna je informacija da su svjetski bankari kazali i Tankerskoj kao i drugim tvrtkama da za šest mjeseci ili dulje ne dolaze s novim projektima, ali Ninsko blato i nije u toj fazi.

Dakle papiri oko samog projekta, studije, koncesija, i slično u izradi su, a kad sve bude gotovo financijska će stvarnost vjerojatno biti drugačija od sadašnje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno