Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ninsko blato i dalje je projekt Tankerske plovidbe

Autor: Damir Maričić

27.10.2008. 23:00
Ninsko blato i dalje je projekt Tankerske plovidbe

Foto: Mario PADELIN



Prelijevanje svjetske financijske krize na druga područja gospodarstva zahvatilo je i brodare te je u tom kontekstu iz Tankerske plovidbe Zadar objavljeno kako zaustavlja daljne projekte i investicije, jamčeći dosadašnjih sedam ugovora za gradnje novih brodova. Nakon te izjave počelo se špekulirati o odustajanju od projekta turističko-rekreacijskog centra Ninsko blato.
No u stvarnosti Ninsko je blato i dalje projekt Tankerske plovidbe, kazuju nam u upravi zadarskog brodara. Projekt ionako nije u fazi koja bi tražila zatvaranje investicijskih konstrukcija, odnosno početka gradnje.
U tijeku je izrada idejnih rješenja, odnosno Studije zaštite okoliša, posebnih studija korištenja peloidnog blata u medicinske i druge svrhe, način korištenja i sl. Dakle točna je informacija da su svjetski bankari kazali i Tankerskoj kao i drugim tvrtkama da za šest mjeseci ili dulje ne dolaze s novim projektima, ali Ninsko blato i nije u toj fazi.
Dakle papiri oko samog projekta, studije, koncesija, i slično u izradi su, a kad sve bude gotovo financijska će stvarnost vjerojatno biti drugačija od sadašnje.