Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Organizacija povrtlarske proizvodnje

Autor: Mile Marić

27.10.2008. 23:00
Organizacija povrtlarske proizvodnje

Foto: Mile MARIĆ



Okrugli stol iniciran je radi organizacije povrtlarske proizvodnje i na području Zadarske županije. Tvrtka “Plodovi zemlje Matijević” investirala je 20 milijuna kuna u veliki otkupni centar na području općine Polača s ciljem otkupa i pakiranja, konfekcioniranja i distribucije voća i povrća, istaknuo je Matijević


U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac održan je okrugli stol na temu “Organizacija proizvodnje i otkupa ViP-a na području Zadarske županije”, u organizaciji tvrtke “Plodovi zemlje Matijević”, na kojem su sudjelovali predstavnici Zadarske županije, grada Benkovca, Biograda, Lišana Ostrovičkih i Polače te predstavnici udruga proizvođača povrća i voća, kao i nositelji poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava. Uime tvrtke “Plodovi zemlje Matijević”, nazočili su Denis Matijević, Vladimir Džaja, Marija Katalinić i Dragan Peraić. Okrugli stol iniciran je radi organizacije povrtlarske proizvodnje i na području Zadarske županije. Tvrtka “Plodovi zemlje Matijević” investirala je 20 milijuna kuna u veliki otkupni centar na području općine Polača s ciljem otkupa i pakiranja, konfekcioniranja i distribucije voća i povrća s područja Zadarske županije, istaknuo je Denis Matijević.
 U raspravu su se uključili predstavnici gradova i općina, ali i udruge proizvođača povrća i voća, kao i članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a tematizirana je isplativost proizvodnje, problem usitnjenih posjeda, nemogućnost mehanizirane proizvodnje od sjetve do branja te konkurentnost na domaćem i svjetskom tržištu, budući da je tvrtka “Plodovi zemlje Matijević” u suvlasništvu Agrokora.