Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Ploter” podiže cijenu?

Autor: Jelena Miloš

27.10.2008. 23:00
“Ploter” podiže cijenu?

Foto: Adam VIDAS



Kako doznajemo u Gradu Zadru, izvođač radova zadarska tvrtka “Ploter”, na moguće poskupljenje izgradnje Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” ima zakonsko pravo, budući da je početkom ožujka poskupio sav građevinski materijal


Nakon raspisivanja natječaja za obnovu i rekonstrukciju Dječjeg vrtića “Grigor Vitez”, područnog objekta odgojno-obrazovne ustanove “Radost”, odabran je izvođač radova, zadarska tvrtka “Ploter”, koja je prije nekoliko dana najvila poskupljenje građevinskih radova na spomenutom objektu.
Po riječima stručne suradnice za informiranje i protokol u Gradu Zadru Ivane Dadić, izvođač radova, zadarska tvrtka “Ploter”, na moguće poskupljenje radova na izgradnji Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” ima zakonsko pravo, budući da je početkom ožujka poskupio sav građevinski materijal.
– S obzirom da je izvođač radova, tvrtka “Ploter” zatražila povećanje cijena zbog poskupljenja materijala, investitor radova Grad Zadar odlučio je angažirati nezavisnu tvrtku, rekla je glasnogovornica Dadić dodajući da će nezavisni vještaci na terenu utvrditi ima li razloga poskupljenju, i ako ima, kaže Dadić, investitor bi razliku trebao platiti izvođaču.
No, i gradonačelnik Živko Kolega je na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća ukazao da je izvođač radova tvrtka “Ploter”, potpisivanjem ugovora pristala na postavljene uvjete, dodajući da je građevinski materijal poskupio za neznatnih dva do tri posto, što u konačnici znači da do poskupljenja ne bi trebalo doći.
Podsjetimo, zbog proceduralnih razloga oko izdavanja građevinske dozvole spomenuti radovi na vrtiću započeli su tek u lipnju ove godine i to s ugovorenim rokom izgradnje od šest mjeseci, odnosno do konca studenoga ove godine.
No, obnovom i rekonstrukcijom Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” udvostručit će se postojeći kapacitet s dosadašnja tri, na sedam boravaka te će prvi put biti u mogućnosti primati mališane jasličke dobi, što prije nije bilo moguće zbog nedostatka prostora.