Stipan Dilber novi predsjednik Studentskog zbora

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
menza_djacki
Ivan JAMIČIĆ
Studentska menza glavno je pitanje oko kojeg će se Studentski zbor u prvo vrijeme angažirati

Stipan Dilber novi je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru. Tako su jučer prijepodne glasovali članovi sjednice skupštine Studentskog zbora. Novom predsjedniku formalne studentske organizacije u Zadru koja skrbi o boljitku studentskog života, kao i o studentskim pravima, „blagoslov" treba dati i Senat Sveučilišta u Zadru na svojoj sjednici zakazanoj za 10. studenog.

 Stipan Dilber se odmah po izboru na predsjedničku funkciju sastao s rektorom  prof. dr.sc. Antom Uglešićem. Kako kaže Dilber sastanak je bio informativnog karaktera i na njemu su osim međusobnog upoznavanja govorili i o nekim aktualnim studentskim problemima.

- Ukratko smo razmotrili naša gledišta oko temi kao što su problem studentske menze, tu ubrajam i stanje s hotelom Iž, zatim oko Studentskog kluba i još nekim manjim studentskim problemima, kaže Dilber te nastavlja:

- Ja na Studentski zbor gledam kao na organizaciju u koju su se neki studenti prijavili dobrovoljno kako bi se skrbili o boljitku čitave studentske populacije u Zadru. Ne smatram se, sada kada sam predsjednik, ništa većim niti boljim od bilo kojeg drugog člana Studentskog zbora. Uostalom mi svi na našim sjednicama, a danas poslijepodne imamo jednu takvu, participiramo ravnopravno. Svi iznosimo svoje osobne stavove u obliku prijedloga koji se potom daju na glasovanje. Dakle, ravnopravan sam ostalim našim članovima osim što ih sada pred Senatom i vodstvom sveučilišta predstavljam.

Kao najaktualniji studentski problem Dilber označava problem studentske prehrane, odnosno nefunkcioniranje glavne studentske menze nekadašnjeg restorana DHM-a.

- Stanje s našom glavnom menzom je trenutno takvo kakvo je. Renovira se i kada se svi radovi dovrše, a obećano nam je da će to biti koncem ove kalendarske godine, to bi trebala biti jedna od suvremenijih i ponajboljih studentskih menzi u Hrvatskoj. Do završetka preuređivanja studenti se hrane u menzi Đačkog doma i jedan od naših ciljeva u skorije vrijeme će biti da ta menza nastavi i u budućnosti, dakle kada se preuređivanje bivšeg restorana DHM-a završi, pružati svoje usluge studentima zadarskog sveučilišta te se tako upotpuni ponuda studentske prehrane.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno