Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

VOX glas Zadra – novi zadarski dnevni list

Autor: Siniša Klarica

27.10.2008. 23:00
VOX glas Zadra – novi zadarski dnevni list

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarska medijska kuća VOX proslavila je jučer dvije godine rada istoimene lokalne TV-postaje, ali i izlazak prvog broja svog dnevnika VOX glas Zadra. Studio TV Voxa u zadarskoj uvali Bregdetti bio je premali za veliki broj uzvanika iz javnog života grada, od gradonačelnika, saborskih zastupnika, državnog tajnika preko drugih uglednika. Direktor VOX-a Reno Sinovčić rekao je da je upravo takav odaziv velika potpora ovoj medijskoj kući.
– Nadam se da će se novina uskoro proširiti i na druge regije, kako bi i u drugim sredinama vidjeli kako se kvalitetno radi u našem gradu. Više-manje, drugi su na to bili ljubomorni, a naša kuća uporno pokušava pokazati i dokazati da zadarska regija nije “slučaj” nego jedan prosperitetni grad i sredina, prvenstveno zahvaljujući našim medijima, rekao je Reno Sinovčić, naglašavajući nedavno potpisani ugovor između VOX-a i zadarskog sveučilišta po kojem će studenti novinarstva koristiti tehniku ove kuće u svom školovanju.
Glavna urednica Marina Vlakić, naglasila je da je izlazak VOX-a glasa Zadra kruna dvomjesečnih intezivnih priprema na kadrovskom i tehničkom ekipiranju. Potvrdila je da će ovo biti novina tzv. “malog čovjeka” kako je uostalo rekao i direktor Sinovčić. Najavila je, uz svakodnevna iznenađenja i posebne priloge u novinama, što će pomoći listu da zauzme visoko mjesto u moru medija.
Prostorije TV VOX-a i izlazak nove novine blagoslovio je generalni vikar Zadarske nadbiskupije msgr. Ivica Mustać, rekavši da Crkva misli kako mediji imaju veliku ulogu, ali i da se novine prepoznaju po tome od koje strane se počinju čitati.