Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gimnazija u spomen na branitelje i profesore

Autor:

27.10.2009. 23:00
Gimnazija u spomen na branitelje i profesore

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ovi ljudi, ova imena ovdje, mi njima dugujemo sve i mislim da zato moramo dolaziti ovdje na groblje i prisjećati se tih teških trenutaka, istaknuo je Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora


Profesori i učenici Gimnazije Vladimira Nazora jučer su, u povodu nadolazećeg dana Svih svetih te Dušnog dana na Gradskom groblju položili vijenac na spomenik poginulim braniteljima i cvijeće na grobove preminulih djelatnika i učenika svoje škole.
 – Gimnazija Vladimira Nazora već tradicionalno, posljednjih osam godina, dolazi na Središnji križ uoči dana Svih svetih i Dušnog dana kako bismo se prisjetili svih onih koji su dali svoje živote za domovinu, ali i da ne zaboravimo svoje profesore koji su dobar dio svojega radnog vijeka odgajali hrvatsku mladež, rekao je jučer Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora i dodao kako je dolazak na groblje jednom godišnje najmanje što mogu napraviti, a sve kako se ne bi zaboravilo ono što je zadesilo hrvatski narod.
 – Mi Hrvati dugo smo godina sanjali svoju slobodu i mislim nikad nismo zapravo prestali sanjati o slobodi. Mnogi su rodoljubi dali svoje živote i mi smo jedna od sretnih generacija koja ima mogućnost uživati u slobodi. Ovi ljudi, ova imena ovdje, mi njima dugujemo sve i mislim da zato moramo dolaziti ovdje i prisjećati se tih teških trenutaka, istaknuo je Šimičević.
Smatra da školski udžbenici nisu posvetili dovoljno pažnje Domovinskom ratu pa će živa riječ koja se prenosi na ovakav način učenicima bolje ostati u sjećanju. Za kraj je dodao kako su ovaj običaj dobro prihvatili i učenici, njihovi roditelji i djelatnici škole te će s njim nastaviti i dalje.