Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Katuša otišao, novi izbori u Benkovcu

Autor:

27.10.2009. 23:00
Katuša otišao, novi izbori u Benkovcu

Foto: Mile MARIĆ



Katuša ima zdravstvenih problema i po preporuci liječnika mora se maknuti s tog stresnog posla. Čovjeka treba pustiti na miru da se odmori. U pitanju je njegovo zdravlje i sada je najvažnije sačuvati njega i njegovu obitelj, kaže Kutija
Željko Katuša, prvi neposredno izabrani gradonačelnik Benkovca, podnio je neopozivu ostavku na mjesto gradonačelnika i na mjesto predsjednika GO HDZ-a Benkovac. Katuša je obje ostavke podnio sinoć na sjednici GO HDZ-a, a kao razlog njegovog poteza naveo je zdravstveno stanje. Nakon Katušine ostavke benkovčane čekaju novi neposredni izbori za gradonačelnika i dogradonačelnika.
– Razlog mog odlaska je moje zdravstveno stanje koje mi ne dozvoljava potrebnu predanost ovom odgovornom i zahtjevnom poslu. Ispričavam se svim svojim članovima stranke i biračima jer sam, ne svojom voljom, iznevjerio njihova očekivanja. Također se ispričavam svim građanima Benkovca jer ću ovim činom proizvesti neplanirane aktivnosti i troškove. Poštovani urednici i novinari zahvaljujem vam na korektnoj i profesionalnoj suradnji te vam želim puno uspjeha u radu, kaže u priopćenju Katuša uz naznaku da dužnost napušta 31. listopada.
Željko Katuša prije izbora za gradonačelnika Benkovca bio županijski pročelnik za poljoprivredu, a prije tog posla bio je direktor benkovačkog Badela. Njegova neopoziva ostavka šokirala je sve, uključujući i njegove najbliže suradnike. Takvu burnu političku odluku na stabilnom benkovačkom području nije ništa najavljivalo.
– Iskreno svi smo zatečeni ovom odlukom. Možda se zadnjih dana dalo naslutiti da on razmišlja o tome, ali nisam vjerovao da će odlučiti na taj korak. Sada se treba sastati gradsko vijeće treba sastati i podnijeti Vladi RH izvještaj da je gradonačelnik podnio ostavku i pripremiti za nove izbore, kaže dogradonačelnik Benkovca Mirko Erstić.
Iznenađen je i predsjednik županijskog HDZ-a Željko  Lončar koji nije želio komentirati cijeli slučaj:
– Vijest o Katušinoj ostavci saznao sam tek jutros iz medija. Bilo bi krajnje neozbiljno bilo što komentirati dok ne saznam detalje.
Najupućeniji u cijelu priču je predsjednik gradskog vijeća Benkovca i saborski zastupnik Branko Kutija:
– Nema se tu što komentirati. Katuša ima zdravstvenih problema i po preporuci liječnika mora se maknuti s tog stresnog posla. Čovjeka treba pustiti na miru da se odmori. U pitanju je njegovo zdravlje i sada je najvažnije sačuvati njega i njegovu obitelj.
Nitko od trojice naših sugovornika nije htio špekulirati o mogućim imenima koji će Katuši zamijeniti na mjestu u stranci i kandidatima za gradonačelnika. Prije Katuše dužnost gradonačelnika kratko je obnašao Mirko Erstić, a prije njega Branko Kutija.