Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dobili 12 rabljenih računala

27.10.2010. 22:00
Dobili 12 rabljenih računala


Odlučili smo donirati naša računala kako bi djeca već u osnovnoj školi mogla usvojiti prva informatička znanja te da za to ne bi trebali čekati do dolaska na studij ili na prvo radno mjesto. Ona jesu rabljena, no riječ je o kvalitetnim i održavanim računalima, kazala je Štrmelj


U povodu Međunarodnog dana štednje Erste banka jučer je uručila OŠ “Vladimir Nazor” vrijednu donaciju koja se sastoji od 12 rabljenih kompleta računala sa skenerima. Ovom su događaju nazočili ravnateljica Andreja Krnić, Goranka Štrmelj iz Erste banke i predstavnici Općine Pašman.
Štrmelj je kazala da Erste banka u svojoj poslovnoj strategiji od samog početka ima ugrađene postulate društvene odgovornosti te kroz svoje donatorske i sponzorske aktivnosti nastoji pružiti potporu zajednici u kojoj živi i posluje.
– Jedan od segmenata koji uvijek rado promoviramo je pomoć djeci, kao i projekti koji potiču njihov razvoj i školovanje te bolje uvjete razvoja i rasta djece. Stoga smo odlučili donirati naša računala kako bi djeca već u osnovnoj školi mogla usvojiti prva informatička znanja te da za to ne bi trebali čekati do dolaska na studij ili na prvo radno mjesto. Ona jesu rabljena, no riječ je o kvalitetnim i održavanim računalima na kojima smo mi do jučer radili naš bankarski posao. Vjerujemo da će računala u potpunosti zadovoljiti potrebe učenika barem do neke njihove zahtjevnije faze i odluke da se možda jednog dana i profesionalno posvete informatici, kazala je Štrmelj.
 Ravnateljica Andreja Krnić istaknula je da suradnja s ovom bankom traje dvije godine.
– Prošle godine Erste banka nam je donirala četiri tisuće kuna s kojima smo financirali pregradnju čitaonice. S 12 rabljenih računala popunit ćemo informatičku učionicu i čitaonicu, kazala je Krnić.